cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

L'artista visual Hendrik Dorgathen participa en el «Procés K» de Neo Tokyo

J.CASTELLS. Palma.
El videocreador i professor de la Universitat alemanya de Kassel Hendrik Dorgathen ha participat aquests dies en l'exposició-taller del col·lectiu Neo Tokyo, que acull el centre cultural Sa Nostra de Palma des del 26 de març i fins al proper 15 de maig.

Dorgathen ha estat el primer convidat dels mallorquins en la primera setmana del seu procés creatiu. Com explica l'alemany, «Neo Tokyo són molt bona gent, són uns artistes de dalt a baix. Ens vàrem conèixer a través del dibuixant Max, que és amic seu. Vàrem compartir idees en un sopar i han volgut convidar-me a participar en aquest fantàstic projecte».

Per a Dorgathen, els punts que uneixen la seva tasca de dibuixant i animador amb les creacions audiovisuals dels mallorquins són els seus 4 anys com a videojockey. «Inicialment actuava amb bandes, més recentment ho he fet amb dj. Per a mi tan sols era un hobby, però sembla que amb el pas del temps podria dedicar-m'hi exclusivament perquè es viu molt bé d'això». Prova d'això són els treballs realitzats per l'alemany per a l'Acadèmia sueca que atorga els premis Nobel o pel Museu Smithsonian de Washington.

L'especialitat de Dorgathen és com ell mateix defineix, «l'avantguarda de l'art unida a la música. Jo, com els membres de Neo Tokyo, vaig néixer envoltat de ciència-ficció a tots els nivells i amb l'internet i la informàtica domèstica creixent a passes de gegant. Gràcies a aquest sistema, molts d'artistes poden treballar des de casa seva i qualsevol amb una mica de ganes pot fer allò que vulgui amb un ordinador, la imaginació ja es pot fer realitat».

És d'aquesta forma que l'artista rep la majoria dels seus encàrrecs. «A través de la meva plana web www.dorgathen.de els meus seguidors i futurs clients es posen en contacte amb mi. Dins un món en el qual tothom té accés a internet és molt pràctic tenir un espai on mostrar les teves creacions, un lloc on el canvi pot ser diari i en directe».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris