nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Santa Eulàlia i la Seu celebren les processons de l'Encontre palmesà

La Mare de Déu, com és tradicional, retrobà el seu fill ressuscitat

C.AGUSTÍN/P.P.Palma.
La trobada de la Mare de Déu amb el seu fill ressuscitat es va celebrar ahir en una de les processons amb més arrelament de Mallorca, la processó de l'Encontre.

A l'església de Santa Eulàlia, a Palma, com cada any, hi col·laborà l'aristocràcia local. La imatge del Crist ressuscitat va ser duita per Joan March Delgado, Joan March Juan, Jaume Piña Forteza i Nicolau Dameto Truyols. La imatge de la Mare de Déu sortí a l'encontre de Jesús duita per Maria Mercè Bennàssar, Begonya Moragues Escudero, Llum Guasp Ferrer, Carme Truyols i Juan de Senmenat.

La processó va recórrer els carrers de Previsió, Colom i Cadena, per tornar a Santa Eulàlia. Hi va participar la batlessa de Palma, Catalina Cirer, que va dur la bandera del Santíssim. També hi assistí la Congregació Musical Jesús del Buen Perdón, que va tocar la Marxa Reial.

A la plaça de Santa Eulàlia, la Mare de Déu sortí a la trobada del Crist ressuscitat i va fer els tres botets. Després, la comitiva processional es va dirigir al temple, on hi havia molts fidels, entre els quals Margarida d'Oleza, Maria Antònia Juan Garau, i Catalina i Maria March Juan, entre d'altres, per assistir a la missa presidida pel rector de Santa Eulàlia, Joan Lliteres.

Així mateix i com és tradició, a la Seu de Palma va tenir lloc la petita processó de l'Encontre. Fou poc abans de començar la missa de Pasqua de les 10.30 hores, amb molta gent al temple. Precedit d'un festeig en el qual participaven el bisbe i el capítol catedralici, el Crist ressuscitat fou tret de la sagristia a becoll i s'acostà a l'altar pel passadís central davant l'expectació del públic. En arribar-hi es trobà amb la Mare de Déu, que moguda per un artefacte mecànic, féu tres reverències a manera de salutació. Després, ambdues imatges foren pujades a l'altar major.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris