algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Ana Pastor considera que «l'ambient que Es Baluard dedica al Miró íntim és un espai únic»

La ministra de Sanitat en funcions visità el Museu

La ministra de Sanitat i Consum en funcions, Ana Pastor, que és a l'Illa aquest cap de setmana, visità ahir el Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard. «Impressionada» per l'espai de l'Aljub i la instal·lació de Rebecca Horn, Pastor afalagà el centre, que qualificà d'«espectacular», i es mostrà especialment admirada per l'«ambient que Es Baluard dedica al Miró íntim, un espai únic que mostra facetes desconegudes del pintor», afirmà.

Acompanyada pel seu marit, José Suárez; el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rodrigo de Santos; la consellera de Salut, Aina Castillo; i la secretària general de la Conselleria d'Interior, Maria Luisa de Miguel, Pastor va recórrer amb molt d'interès les distintes sales del Museu guiada pel president de la Fundació Es Baluard, Pere A. Serra.

La ministra, que lamentà no haver pogut assistir a la inauguració d'Es Baluard el passat 30 de gener, es declarà una «gran aficionada a la pintura» i mostrà aquest interès durant tot el recorregut, prestant molta atenció a les explicacions i anècdotes que Pere A. Serra li donà a conèixer sobre algunes de les obres que exhibeix el Museu.

Anà des de l'ambient dels paisatgistes, on Pastor es va detenir per admirar la pintura Son Moragues de Santiago Rusiñol, fins al dedicat a la renovació del classicisme i al retrat femení, espai on la ministra contemplà la Dama espanyola de Picabia, el retrat de Van Dongen i Les flautistes de Juli Ramis, sense dubte «un gran pintor». Tot seguit, la fins ara màxima responsable de l'Estat en matèria sanitària penetrà a la sala dedicada a Joan Miró.

«El meu marit m'havia dit que no podia deixar Palma sense veure aquest espai» "José Suárez l'havia visitat el dia anterior" i «la veritat és que m'ha meravellat, perquè mostra una faceta desconeguda del pintor». La visita a la dependència dedicada a les últimes tendències, on Pastor gaudí especialment de l'obra de Susy Gómez; a l'Aljub, «autènticament impressionant»; i la visió de les ceràmiques de Picasso i les obres dels mestres del XX sobre paper acabaren de sorprendre Ana Pastor, que se n'anà «impressionada» gratament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris