cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Cort revisqué la passió i la mort de Crist

Taula Rodona escenificà el «Via Crucis» de Moyà per primer pic a l'Ajuntament amb molt de públic

P.GIMÉNEZ.Palma.
EVia Crucis de Llorenç Moyà, que cada any es representa a les escales de la Seu, va haver de ser interpretat al vestíbul de Cort a causa del mal temps que va fer ahir durant tot el matí. A darrera hora, es decidí substituir l'entorn natural de la representació per Cort. Així, l'edifici acollí per primera vegada la funció, que el grup teatral Taula Rodona interpretava per dinovena vegada.

L'escala de l'Ajuntament palmesà, doncs, serví com a teló de fons al muntatge sobre la passió i la mort de Crist, que fou seguit per un gran nombre de persones, la majoria proveïda de càmeres de vídeo i fotogràfiques. Sota la direcció de Bernat Pujol, els actors es posaren en la pell dels distints personatges que, segons les Santes Escriptures, compartiren l'agonia dels darrers moments de vida de Crist, una vegada que aquest fou condemnat a morir a la creu.

Amb aquest capítol històric començà la representació de les estacions en què es desenvolupa eVia Crucis, recitades un any més per Pilar Casasnovas, Esperança Barceló, Pep Banyo i Joan Carles Bestard: la condemna; el carregament de la creu; la trobada de Crist amb la seva mare; l'ajuda de Cirineu; el moment en què Verònica eixugà el rostre de Jesús; les paraules de Jesús a les dones de Jerusalem; el despullament; la crucifixió; la mort; el davallament; la sepultura i la resurrecció.

La veu de Vicky Pieniazeck, intèrpret musical, tornà a potenciar la càrrega emocional de les escenes, ambientades per les percussions de Jaume Salom i Elies Gil, i protagonitzades per Àngel Colomer en el paper de Crist. El jove intèrpret encapçalà el repartiment, que completaren en aquesta ocasió Aina Segura, Ana García, Joan Vidal, Toni Borràs, Manuel Barros, Italo Angelucci, Francis Expósito, Joan Alzina, Toni Borràs, Joan Carles Luque, Francisca Sureda, Margalida Bibiloni, Isabel Forteza, Rafael Pizarro, Mariló Rivero, Mariví Fernández i Aida Díaz.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris