nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El sermó de les set paraules i el davallament reuniren molts fidels

S'hi va incloure una menció especial contra la violència terrorista

C.A./DdB.Palma.
L'església de Sant Jaume acollí ahir dematí el sermó de les set paraules a càrrec dels penitents de la confraria de Santiago. El sermó estigué presidit pel pas de mateix nom i aconseguí reunir una gran quantitat de públic.

Jaume Genovart, rector i superior de la basílica de Sant Francesc, fou el convidat d'enguany per comentar el sermó de les darreres set paraules de Crist a la creu. Durant l'acte, que comptà amb l'assistència de la batlessa, Catalina Cirer, hi hagué un especial recordatori per a les víctimes dels atemptats de març a Madrid. Així mateix, altres temes com ara la guerra, l'avortament i la unitat familiar també es tractaren durant el sermó, que comptà amb la coral Euterpe per a l'amenització musical. L'eix argumental d'aquest drama litúrgic se centra en les tres darreres hores de vida de Jesús abans de morir a la creu.

D'altra banda, l'horabaixa, a la catedral, tingué lloc el davallament del Crist crucificat. Com cada any, una gernació omplí el temple catedralici per assistir a aquest esdeveniment, després del qual s'inicià la processó del Sant Enterrament a la plaça de Sant Francesc.

Aquest acte, del tot vistós i molt protocol·lari, gaudí de l'assistència del bisbe Jesús Murgui. Val a dir que dijous el nou responsable de la diòcesi mallorquina continuà a la Seu amb el tradicional lavatori de peus, emulant l'actuació de Crist amb els seus deixebles després de la Santa Cena. Aquest acte, com tots els d'aquesta setmana, també fou molt concorregut.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris