algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Pollença reviu el Davallament de Crist

El descens des del Calvari fins a l'església és un dels més vistosos de la Setmana Santa mallorquina


Amb gran solemnitat i enmig d'un silenci sepulcral, s'inicià a les nou del vespre el tradicional Davallament de Pollença. La cerimònia, de les més senzilles de la Part Forana, és també una de les més vistoses i tradicionals de la Setmana Santa mallorquina, en un entorn únic que convida al recolliment i que només està il·luminat per les espelmes dels confrares i les torxes al costat de per on desfilen.

Després de davallar la valuosa talla gòtica que representa el Crist crucificat, encara a l'esplanada del Calvari, els penitents començaren el descens dels 365 escalons de la llarga costa i es dirigiren cap a l'església parroquial de Nostra Senyora dels Àngels, on es pronuncia el sermó «La solitud de Maria» i es realitza l'acte religiós que els pollencins denominen «s'Enterro».

La confraria protagonista de la processó és la del Calvari, coneguda popularment amb el nom de les Capes perquè vesteix amb capa mallorquina negra. Formen una cort d'honor del Crist crucificat, que transporten a les espatles fins a l'església parroquial mentre el cor interpreta eMiserere Crist Deus.

En aquesta ocasió, i després de la polèmica viscuda altres anys, quan els estatuts de la confraria de les Capes impedien a l'exbatlessa Francesca Ramon presidir amb ells el Davallament pel fet de ser dona, el nou batle, Joan Cerdà, baixà les escales després dels capellans, acompanyat d'altres regidors de l'Ajuntament, tal com va fer la batlessa Francesca Ramon l'any passat.

El batle en aquesta ocasió tampoc no va vestir la capa. Enguany es va suprimir la llotja d'autoritats col·locada a mitjan Calvari, de manera que les autoritats que hi volgueren participar acompanyaren el batle, com el conseller Rodríguez.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris