cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El fundador d'Ikea, Ingvar Kamprad, desbanca Bill Gates com a home més ric del món

La seva fortuna es valora en 43,5 bilions d'euros

Ingvar Kamprad, l'innovador i excèntric empresari suec que va fundar Ikea, el major imperi del món dels mobles i els articles de la llar, és així mateix l'home més ric del planeta, segons la revista de negocis Veckans Affaerer. La fortuna de Kamprad, valorada per la revista en 400.000 milions de corones (43,5 milions d'euros), fa que l'empresari suec superi el nord-americà Bill Gates, fundador de Microsoft, i reconegut cada anys per la revista Forbes com l'home més ric del món.

Segons publicava ahir Veckans Affaerer, una de les raons per les quals Kamprad supera Gates és l'enfortiment de la corona sueca i la depreciació paral·lela del dòlar dels Estats Units. Marianne Barner, directora d'informació d'Ikea, va afirmar ahir que la notícia «és errònia, perquè és una fundació a Holanda l'entitat que es pot valorar en 400.000 milions de corones, ja que Kamprad no és l'amo de la fundació».

Kamprad va fundar Ikea el 1958 i el 1982 va crear una Fundació Ikea a Holanda a la qual va donar després el consorci Ikea. Llavors creà una altra fundació a Suïssa. A través d'aquest complex entramat organitzatiu, Kamprad controla Ikea, impedeix la seva compra per competidors o la seva venda pels seus fills i assegura la supervivència del consorci.

En aquests moments Kamprad, de 78 anys i resident a Lausana, Suïssa, obté ingressos anuals d'Ikea per una suma de 3.000 milions de corones (400 milions de dòlars). Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd -IKEA- és el nom creat per produir i per vendre mobles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris