cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Philip Morris pagarà una multa milionària a la Unió Europea per contraban de cigarretes

El primer pagament serà de cent milions d'euros

La Comissió Europea i la tabaquera nord-americana Philip Morris estan a punt de firmar un acord milionari en concepte de compensació per la implicació d'aquesta companyia en el contraban de cigarrets a la UE.

Amb aquest acord financer, que s'estendrà durant un període aproximat d'una dècada, la Unió i els seus estats membre aconseguiran reparar alguns dels danys infligits als seus interessos financers com a conseqüència del frau fiscal derivat de l'entrada de tabac il·legal.

Aquesta és la primera vegada que una companyia paga una multa per la seva implicació en un cas de frau, però l'organisme europeu ha reiterat que està disposada a negociar amb tots aquells que estiguin disposats a col·laborar en la seva lluita contra el frau i la corrupció.

«La Comissió Europea ha duit a terme negociacions amb Philip Morris sobre la manera de combatre el contraban i el tràfic de cigarrets. Ara aquestes discussions que han durat uns quants mesos estan a punt d'acabar», confirmaren fonts oficials de l'Executiu comunitari.

La firma americana tenia constància que els cigarrets es venien a Europa sense pagar IVA, imposts especials ni duanes. Va ser denunciada per primera vegada el 2001 via civil per la Comissió davant d'un tribunal nord-americà, que va desestimar el cas. Era la primera vegada que Brussel·les decidia emprendre accions legals davant dels tribunals nord-americans contra una empresa d'aquest país. Ara tot s'ha resolt amb unes negociacions. Espanya rebrà un percentatge de la indemnització.

L'acord, que encara s'ha d'enllestir, consistirà en un primer pagament superior al centenar de milions d'euros i posteriors pagaments escalonats durant un període d'entre deu i dotze anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris