cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Palma acollirà per primer pic una retrospectiva d'escultura de Sassu

S'hi podran veure 45 peces propietat de la família del mestre italià

J.N.Palma.
L'obra escultòrica d'Aligi Sassu es podrà veure al Casal Solleric a partir de dimecres. A l'exposició s'hi mostraran quaranta-cinc peces realitzades entre els anys 1939 i 1999, sobretot a Milà. Es tracta de la primera vegada que el públic mallorquí podrà admirar aquestes creacions, totes propietat de la família del mestre italià.

Julio Sassu, comissari de la mostra explicà que, com en la pintura, el tema principal de les seves escultures són els cavalls, presentats sempre en moviment i en aquest cas elaborats amb bronze. Així mateix hi destaquen figures del circ i arlequins, rostres de dona, temes de la mitologia i els ciclistes.

La major part de les peces és de petit format, de manera especial les més antigues. Julio Sassu comentà que «les obres monumentals les va realitzar a partir de la dècada dels anys 80». Entre el seguit de creacions incloses en aquest recull, el comissari en posà en relleu una de treballada en ceràmica, que reprodueix diversos cavalls, dels anys 40. La mostra retrospectiva d'escultures es combina amb algunes fotografies del mestre fent feina al seu taller.

Julio Sassu destacà que l'exposició mostrarà un vessant poc conegut de l'artista. «A Mallorca hi ha obres monumentals de Sassu en alguns espais públics com ara el carrer de Manacor o el passeig de Mallorca a Palma, i també a Alcúdia; però no s'havia organitzat mai cap retrospectiva de les seves escultures que permetés aprofundir en la seva feina i tècnica». Quant a l'obra gràfica a Mallorca, se n'han pogut veure dos muntatges a Palma. L'exposició Sassu. Escultures 1939-99 romandrà oberta fins dia 13 de juny.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris