nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els nins inventen paisatges en Es Baluard

El Museu inaugurà ahir el taller familiar de Jordi Pallarés, que ensenya a reinterpretar les vistes

P. GIMÉNEZ.Palma.
«És una activitat molt necessària: pens que els ajuda a esforçar-se una mica, els fa pensar i imaginar coses noves». Blanca Rosselló es referia així als tallers que l'àrea de Difusió Cultural d'Es Baluard posà en marxa ahir amb el títol genèric de Paisatges. Dirigits per Jordi Pallarés, una vintena d'infants acompanyats pels seus pares s'endinsaren en el Museu per assimilar el concepte de paisatge en les obres de la col·lecció d'Es Baluard.

«Crec que l'enfocament de l'activitat és molt bo. Fa que s'aturin i vegin la ciutat, una cosa que no fan normalment i que és una pena vivint en un lloc privilegiat com aquest», assenyalà Blanca Rosselló. Ella hi anà acompanyant els seus dos fills i dues nines amigues de la família, que s'afanyaven per seguir les instruccions de Pallarés.

També amb molt d'interès Inés, de 8 anys, escrivia en un paper allò que li inspira la visió de la serra de Tramunata: «Esplai, excursió, sol, les meves amigues Blanca i Aina». Inés confessava que «m'agrada molt dibuixar en els tallers d'art». I, segons precisava el seu pare, Jeroni Company, «ho fa molt bé». Aquest coincidí, com la majoria d'acompanyants dels petits, que l'«activitat és molt entretinguda i didàctica per als menuts».

El taller, que serà cada dissabte, començà amb l'observació de les terrasses de l'edifici, amb l'objectiu d'aprendre a mirar amb ull artístic el paisatge ofert per aquesta zona d'Es Baluard.

Per aconseguir aquest efecte, Pallarés i els educadors del Museu facilitaren als assistents un marc de fusta amb el qual podien delimitar l'enquadrament: la Seu, el port, la mar, la muntanya...

D'aquesta manera s'obria pas a la segona part de l'activitat. Els infants, la majoria d'entre 6 i 12 anys, davallaren a les sales d'exposició per contemplar amb atenció obres que fan referència directa al paisatge, com les de Gelabert, Sicilia, Barceló, Sussy Gómez, Amador o Rebecca Horn.

Per acabar, els al·lots es dirigiren al taller on, amb grans dosis d'imaginació i fent ús de tisores i de rotulardors per als acetats de diferents colors, elaboraren els seus propis paisatges amb les paraules que els venien a la ment.

Els resultats es projectaren després sobre cada un dels participants, per immortalitzar el moment amb una fotografia de l'experiència que els infants es poguren endur a ca seva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris