algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El celler Montenegro tanca després de 36 anys d'història

El celler Montenegro, restaurant tradicional a la ciutat vella de Palma i que durant la Transició va ser protagonista de tertúlies de polítics històrics de les Balears, tanca les seves portes, per posar fi a 36 anys d'història compartida amb clientela pertanyent ja a diverses generacions.

«Tot allò viscut aquí hauria de queda exposat en un llibre», expressà el propietari de l'establiment, Joan Llabrés Mulet, que el 1966 se'n posà al capdavant. Durant els anys següents el local es convertiria, amb el celler Sa Premsa, en l'estendard del menjar tradicional mallorquí.

Al llarg dels seus 36 anys d'història, el restaurant ha ofert a la seva clientela les especialitats típiques de l'Illa, entre aquestes el frit mallorquí i el tumbet, entremesclades amb les novetats de peix i complementades amb postres casolanes. Milers de turistes, residents i personalitats han estat els encarregats d'assaborir aquestes exquisideses.

El destí final del local no és el que Llabrés hauria desitjat perquè, segons comentà, són els seus tres fills els qui haurien d'haver heretat el càrrec deixat pel seu pare. Tanmateix, cap d'ells no l'ha volgut assumir.

El restaurant, decorat amb bótes típiques de vi penjades de les parets i cartells antics de corregudes de braus, visqué la seva època millor durant la Transició quan els socialistes, els comunistes i els sindicalistes començaven a forjar la seva carrera política. Alguns, com ara el director general de Formació d'UGT, Paco Obrador, i l'exbatlessa de Calvià, Margarita Nájera, es consolidaren com a clients assidus. L'expresident del Govern, Francesc Antich; el portaveu del PSM, Pere Sampol; i pintors com Miquel Barceló, Joaquim Ginovart i Juli Ramis s'hi afegiren.

Els propietaris cerquen empresaris interessats a llogar el local. En tot cas, Llabrés recrimina a Cort totes les infraestructures exigides, com ara més ventilació o l'adequació dels llums a les escales de pedra situades a l'entrada per dotar el recinte de més seguretat i complir la normativa actual.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris