muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Amics de l'Òpera fa una crida per agilitar la reforma del Principal

Recorden que fa 3 anys que es tancà i que encara no s'ha fet res

P.GIMÉNEZ.Palma.
Malgrat el fred i la pluja, prop d'un centenar de persones respongueren a la crida que els Amics de l'Òpera havien fet a institucions i associacions per concentrar-se a les portes del Teatre Principal i recordar a la ciutatadania que «hi ha un equipament cultural tancat des de fa tres anys». Per tal de fer arribar el seu missatge, la vicepresidenta de l'associació, Guillermina Ramis Caubet, llegí un manifest que, entre d'altres qüestions, posà especial èmfasi que si bé el Teatre es tancà «per unes reformes necessàries» resulta «incomprensible» que «encara no s'hagin iniciat».

Ramis destacà també que la reforma del Principal «és un projecte molt important en què estan implicades diverses institucions de l'Illa», a les quals convidà a agilitar «els permisos pertinents», com també els ministeris de Cultura i Foment, als quals recordà la seva «responsabilitat de finançar les obres», amb la màxima urgència.

Mentre la vicepresidenta de l'associació es feia ressò de la preocupació dels 350 membres que integren l'entitat que representa, una pluja molt fina, quasi neu, va fer acte de presència. Tot i això, amb els paraigües a la mà, els assistents a l'acte de concentració no es varen retirar.

Ramis, encara continuà un poc més. Aquesta vegada, el seu discurs volgué recordar que «si volem que la nostra ciutat sigui la capital de la cultura de la Mediterrània, i volem atreure un turisme de qualitat, la inversió en bens i equipaments culturals esdevé per nosaltres una qüestió d'Estat», aseverà, per terminar amb un «és hora de posar-se mans a l'obra».

Entre els assistents a la concentració, que culminà cantant eVa pensiero deNabucco de Verdi, el gerent de la Fundació Teatre Principal, Gabriel Coll, volgué constatar amb la seva presència que hi ha una bona relació amb l'Associació que «forma part del Consell Consultiu de la Fundació». Coll, que es mostra confiat que les obres puguin començar abans que finalitzi aquest any, explicà que, fins ara, el projecte havia estat aturat per no haver presentat la documentació adient per posar-lo en marxa, però «una vegada presentat el projecte d'activitat», i obtinguda ja la «llicència d'activitat», si no hi ha cap imprevist «les obres començaran en un termini de quatre o cinc mesos».

Gerent de la Fundació Teatre Principal des del passat dia 1 d'agost, Coll va reconèixer que el procés no és fàcil, però que el seu treball consisteix en «posar en marxa el Teatre Principal el més aviat possible», a instància de la consellera Dolça Mulet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris