lluvia ligera
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El Consolat de Mar obre les portes per mostrar història i present

J.N./G.A.Palma.
El Consolat de la Mar tampoc no va atreure massa curiosos en la primera de les seves tres jornades de portes obertes. Les visites es desenvoluparen entre les 10.00 i les 18.30 hores. Els grups, acompanyats per un guia, seguien les explicacions i s'endinsaren en les diferents dependències d'aquest edifici carregat d'història i que avui és la seu de la presidència del Govern balear.

Des de la capella consolar a la sala de ses Voltes, la vistosa escalinata elíptica presidida per una estàtua del cèlebre navegant mallorquí Jaume Ferrer (descobridor l'any 1346 de les costes africanes de Rio de Oro) o la sala de Guillem Sagrera formaren part de les visites guiades.

Dues de les sales del Consolat que més curiositat despertaren entre els visitants foren la sala Abraham Cresques, destinada a acollir les audiències del president del Govern, i la sala del Consell de Govern, a la qual cada divendres dematí l'Executiu de Matas es reuneix per donar el vistiplau a les seves decisions sobre la Comunitat. La visita arribava al seu final a l'antic jardí dels mercaders per fer la seva sortida per la històrica Porta Vella del Moll.

Com esdevingué en el tradicional mercadet medieval ubicat a la plaça de Drassanes, la major part de les persones que s'interessaren per poder visitar el Consolat de la Mar foren turistes de diferents nacionalitats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris