muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Un fred de neu desllueix el sus a la Diada

La inestabilitat del temps marcà un mercadet medieval i inici de festa amb poc públic

81258

La fredor i inestabilitat del temps impedí que l'inici de festa fos tan lluït com en altres edicions.

JOANA NICOLAU.Palma.
La gran fredor, el vent i la inestabilitat del temps feren que el primer dia de celebracions de la Diada de les Illes Balears no fos d'allò més lluït. Almanco durant les primeres hores del dia foren molt poques les persones que decidiren passejar-se i prendre part en els diferents actes programats per commemorar aquesta efemèride. L'horabaixa la cosa s'animà una mica més. Una de les activitats que cada any sol atreure major nombre de públic és el mercadet medieval que té lloc entre la plaça de la Drassana i la Llonja de Palma. En ell, a mitjan dematí fins i tot hi havia paradetes que no estaven muntades i entre el públic present, no massa nombrós, sobresortien per sobre de tot els turistes.

Enguany també es pogué observar una minva del nombre d'expositors que exhibien treballs artesans, en favor de paradetes a les quals es despatxava menjar i productes culinaris de les Balears. Així, entre expositors on es podien adquirir bunyols acabats de fer, un suc de taronja natural o entrepans i embotits de tot tipus, se'n podien trobar d'altres on es despatxaven peces de joieria o bijuteria, cadires de corda cordada, siurells, productes de fang, de ferro forjat... Foren les paradetes d'oficis artesanals, amb demostracions en directe, les que atragueren major afluència de curiosos que es detenien a veure com els artesans feien la feina.

Els mercaders, la majoria d'ells ben endiumenjats amb vestits de pagesos, havien cobert les seves paradetes amb lones de plàstic per fer front a la pluja, però el vent ocasionà problemes a més d'un expositor.

Al mal temps els botiguers posaren bona cara i entre ells mateixos intentaren animar una mica la venda anunciant en veu alta la venda dels seus productes, encara que més d'un aplegà abans de l'hora prevista. Avui i demà el mercadet tornarà a estar obert des de les 10.00 fins a les 21.00 hores amb la intenció d'atreure un major nombre de públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris