nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El col·legi públic Na Caragol d'Artà promou el trilingüisme a les aules

Els alumnes a més del català i castellà aprenen l'anglès amb nadius

M.FORTEZA. Artà.
Joves mallorquins que dominen l'anglès. Aquest és l'objectiu que s'ha fixat el col·legi públic Na Caragol d'Artà, que està participant des de fa vuit anys en un projecte que potencia el plurilingüisme a les aules. La iniciativa és fruit d'un conveni signat entre el Ministeri d'Educació i Ciència amb el Bristish Council, que pretén impulsar l'aprenentatge per part dels alumnes d'un tercer idioma, l'anglès, a més del català i el castellà.

Per la qual cosa, el centre d'Artà compta amb tres professors nadius i dos llicenciats en Filologia anglesa que imparteixen vuit hores setmanals d'anglès a tots els cursos de primària: des dels tres anys fins als dotze (sisè de primària). També es procura que tot el personal docent tengui coneixements de l'idioma per garantir un major reforç de les classes d'anglès.

Enguany acaba els seus estudis en el col·legi la primera promoció d'alumnes que han participat en la iniciativa. Els estudiants cursaran ESO a l'Institut Llorenç Garcies Font i amb ells s'ampliarà el projecte, amb un augment de la plantilla de professors perquè els joves puguin continuar aprenent amb el mateix sistema educatiu.

En acabar ESO, aquests alumnes tindran la possibilitat d'accedir a un examen que els concedirà, si l'aproven, una doble titulació (l'anglesa a més de l'espanyola). Fins ara, els resultats del projecte han estat molt satisfactoris i s'observa un bon nivell d'anglès en els alumnes. Els pares i mares del centre es mostren satisfets amb els avantatges que aquest sistema d'ensenyança aporta als seus fills.

Aquest col·legi és l'unic a tot Mallorca que participa en el projecte i és una de les dues escoles trilingües que hi ha a Espanya juntament amb l'escola graduada de Maó a Menorca. La Conselleria s'ha implicat en el projecte i en desembre del 2003 creà una comissió de seguiment de funcionament del projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris