algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Juan Morante diu que «Es Baluard és magnífic i la col·lecció seriosa»

El director del Museu d'Almeria prepara una exposició de «Sineu»

P.GIMENEZ/M.D.Palma.
Juan Morante dirigeix el Centre d'Art Museu d'Almeria, un espai inaugurat durant l'any 1998 amb un fons artístic que s'articula a partir d'una col·lecció d'autors locals. La principal activitat del museu està centrada en el muntatge d'exposicions de caire temporal.

Aquesta setmana Morante va visitar Palma per entrevistar-se amb el pintor Joan Ramis «Sineu». La intenció al darrere d'aquesta trobada era la de preparar una exposició de l'artista a aquest centre d'Andalusia. Alhora, Sineu també tingué temps d'acompanyar Morante a visitar Es Baluard. Un espai sobre el que aquest expert en art va assegurar que li havia produït «molta enveja».

Juan Morante que dinamitza la vida artística de la seva ciutat mostrant l'art actual internacional, va comentar que Es Baluard «m'ha produït enveja, i no sana, perquè l'espai urbanístic i el contenidor són magnífics, i la col·lecció és molt seriosa. En ella -afegí- està representat gairebé tot el món; això ja és un bon punt de partida i supòs que existeix la intenció d'ampliar-la». Morante afegí que «quan veus l'obra exposada pots afirmar que respon a un bon projecte museològic».

Per a aquest expert en art contemporani, al qui encanten les obres plàstiques «obertes» que donen cabuda a la resposta de l'espectador, la sala de «l'Aljub és una meravella». Així mateix considerà que «la instal·lació està molt bé i l'espai és molt adequat per a aquest tipus de treball artístic».

Com a màxim responsable d'un centre d'art d'aquells considerats «perifèrics» i de menor mesura que Es Baluard, Juan Morante apunta que a l'Estat espanyol «s'obren museus com equips de futbol, cada ciutat vol tenir el seu museu i el seu equip, però la realitat és que molts estan mancats d'una base museològica i mal dotats de pressupost; això vol dir que el seu dia a dia queda a mans de l'atzar i aniran en decadència, d'això hi ha cert perill; aquí, a Es Baluard veig que hi ha una bona viabilitat de futur, tot depèn de la gestió que es dugui a terme».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris