nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

La nova obra de José Aranda s'inspira en els jeroglífics egipcis

L'artista prepara les creacions entre Palma i El Caire


L'interès del pintor José Aranda (Palma, 1961) per altres cultures es remunta a temps enrere. El seu treball, viatges i els apunts de camp presos al llarg d'aquests que exposà fa uns mesos a la Galeria Chacártegui-Cicerol ho acrediten. Ara, la seva atenció i els seus pinzells se centren a Egipte.

Aranda, que passa uns dies a Ciutat abans de retornar a Egipte, conta que ha muntat allà un estudi «en el qual recrea els paisatges, la gent i la història de la cultura egípcia, continuant l'obra pictòrica que vaig iniciar fa uns anys a Etiòpia».

De les seves incursions al país dels faraons, el pintor assegura que l'han fascinat les pintures geroglífiques de la Vall dels Reis, «especialment les corresponents a la tomba de Ramsés Sisè. Els blancs, ocres, blaus i lapislàtzuli m'han subjugat».

«Crec que puc pintar Egipte com encara mai'no s'ha pintat, no des d'un punt de vista històric, sinó més bé poètic», assenyala l'artista, que en finalitzar aquest treball, i al llarg del 2004, exposarà la sèrie de pintures sobre la Vall dels Reis a tres espais: la nova galeria Plaza, situada a prop del Museu Es Baluard; la galeria Fran Reus, també de recent obertura a Palma, i a Can Gelabert de Binissalem.

El mallorquí Aranda finalitza explicant que «en cert sentit la meva obra segueix el devenir lògic de la meva trajectòria, sempre plagada de viatges fascinants a cultures llunyanes que són a punt de desaparèixer».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris