algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

L'edició més polèmica de la Setmana del Llibre en Català s'inaugura avui

La mostra comptarà l'horabaixa amb Carod-Rovira per presentar els seus dos llibres

97282

Imatge de la passada edició de la Setmana del Llibre en Català.

P.GIMENEZ.Palma.
El major expositor de publicacions escrites en llengua catalana i el que major nombre de títols reuneix, la Setmana del Llibre en Català, obre avui les portes a la seva XVa edició, que es desenvoluparà fins el dia 8 de març al recinte de Fires i Congressos (Ifebal) de Palma.

Organitzada un any més pel Gremi de Llibreters de Mallorca amb el patrocini del Govern de les Illes i el Consell de Mallorca, la cita literària ha aixecat enguany més expectació que mai per comptar entre els seus convidats amb l'exconseller en cap de la Generalitat catalana, Josep Lluís Carod-Rovira.

Acompanyat per Llorenç Capellà, el secretari d'Esquerra Republicana de Catalunya acapararà l'atenció dels mitjans l'horabaixa d'avui, moment en què s'ha previst la presentació dels llibres de qui s'ha convertit en una de les figures més polèmiques dels darrers temps: El futur a les mans i La nova Catalunya són els títols dels volums que es donaran a conèixer a les 19.00 hores. Però, al llarg dels 11 dies en què es desenvoluparà l'esdeveniment, hi haurà lloc per a moltes d'altres activitats i presentacions, sense obviar la presència dels protagonistes indiscutibles de la Setmana, els llibres.

La XVa convocatòria posarà a l'abast dels 10.000 visitants que, segons previsions de l'organització, s'aproparan fins a la mostra, 20.000 títols i 30.000 exemplars, que abasten tot tipus de gènere: des de la narrativa, l'assaig, i les ciències, fins als llibres de lingüística i de literatura infantil i juvenil. Així mateix, hi haurà representades més de 300 editorials de Catalunya, València i les Illes Balears, que presentaran novetats com la cinquena entrega de Harry Potter i l'Ordre del Fènix, Les dues cares de la lluna, d'Asha Miró; o el llibre d'entrevistes a Joan Fuster, De viva veu.

Així mateix, la Setmana del Llibre en Català comptarà també amb la participació de nou llibreries de les Illes: Colom, Drac Màgic, Jaume de Montsó, Lluna, Mallorca, Norma Còmics, Quart Creixent i Selecta-Aloma.

Així, concebuda per servir com a plataforma de promoció literària dels autors catalans en general i balears en particular, la mostra distribuirà la seva oferta als més de 1.100 metres quadrats de superfície d'exposició, que, a partir de les 12.00 hores, es podran visitar oficialment. En aquesta hora, tindrà lloc la lectura del pregó, que, enguany, sota el títol Alcover i Costa contra els assassins de la llengua catalana o dóna'm llengua o ama'm, llegirà l'escriptor Biel Mesquida davant els representants institucionals que han confirmat ja la seva assistència.

Entre d'altres, hi seran presents el conseller d'Educació i Cultura del Govern, Francesc Fiol; la vicepresidenta i consellera del departament de Cultura del Consell de Mallorca, Dolça Mulet; i el director de Política Lingüística, Miquel Julià. Val a dir que, a més de les presentacions literàries que s'aniran anunciant puntualment, al programa d'actes que ha elaborat l'organització es troben, per exemple, conta contes durant els caps de setmana; activitats de dibuix per als menuts, o el debat Mitjans de masses, llengua i identitat. Poesia, art, investigació i narrativa, protagonitzaran la resta d'actes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris