algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Una peça de 27 tones del 'Graf Spee' emergeix del Río de la Plata

Es tracta del telèmetre del llegendari cuirassat alemany enfonsat el 1939

El rescat del telèmetre deGraf Spee és el primer pas cap a la recuperació total del cuirassat alemany, enfonsat al Riu de la Plata a 8 quilòmetres de Montevideo durant una batalla de la II Guerra Mundial el desembre de 1939, anunciaren ahir els responsables de l'expedició.

La peça rescatada -un instrument òptic de 27 tones en forma de creu amb 6 metres d'alt per 10,5 d'ample a la part inferior- s'usava per assegurar la precisió de l'artilleria, i va ser treta de l'aigua per un grup de bussejadors comandat per l'uruguaià Héctor Bado després de més de sis hores de treball.

Un intent anterior de rescat el passat 9 de febrer havia fracassat a causa dels vents que afectaren la zona de l'enfonsament, que dificultaren les maniobres dels bussejadors i de la grua.

Just enfront, el telèmetre «tenia adossat el primer equip de radar que va ser muntat en vaixells de guerra», explicà Bado, en destacar la importància històrica de la peça. Etchegaray, concessionari dels drets del rescat, explicà que es netejarà el telèmetre en una drassana per exhibir-lo a l'entrada del port de Montevideo.

D'altra banda, Etchegaray anuncià que el pròxim rescat que intentarà del fons de les remogudes aigües del Riu de la Plata serà el de tres canons grans units en una sola peça de 300 tones. La recuperació es farà segurament en el segon semestre de l'any «quan aconsegueixi una grua europea amb la suficient força».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris