algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

L'escriptora Antònia Vicens declina assistir al lliurament dels Ramon Llull

L'autora justifica la decisió per les seves discrepàncies amb la política del Govern

64938

La presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Antònia Vicens.

P.GIMÉNEZ.Palma.
L'escriptora Antònia Vicens no assistirà a l'acte de lliurament del premis Ramon Llull per als quals havia estat proposada, com a expressió «del meu desassosec i la meva preocupació pels conflictes lingüístics, culturals i urbanístics que sacsegen les Illes», i que, a hores d'ara, allunyen l'escriptora de l'actuació que està duent a terme el Govern balear juntament amb el Govern de l'Estat, «una política de persecució de la llengua catalana», denuncià.

La presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, que es qualifica «independent políticament» i confia que després de les eleccions «els partits no seran tan agressius i es reuniran amb els escriptors per escoltar el que ens interessa i ens fereix», ha adreçat una carta al president del Parlament balear, Pere Rotger, en la qual expressa amb determinació la seva intenció de no assistir a la gala de lliurament dels guardons, prevista per al pròxim diumenge dia 29.

L'escriptora confessà que aquesta ha estat «una decisió molt meditada» en la qual el seu entorn no ha tingut res a veure, «qui m'ha d'entregar el guardó és el president del Govern balear». Per una qüestió de «coherència, perquè sé el que m'estim, sé el que vull i ara no tinc respecte per la política dels darrers temps, he decidit no assistir a la gala».

Antònia Vicens, que també adreçà una carta escrita a mà al president del Govern, Jaume Matas, continua justificant la seva decisió per la falta de consens amb «un Govern que sembla que té com a objectiu que el català sigui, de cada vegada més, una llengua socialment desacreditada, una llengua prescindible», i «una llengua que no té plena presència en la societat del seu país,... és una llengua que mor».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris