muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Pòrtol posa punt final al Carnestoltes amb el seu enterrament de la sardina

G.A.M.Portol.
El fred marcà el transcurs de la dotzena edició del popular Enterrament de la Sardina a Pòrtol. Un fred que en condicionà la participació, poc nombrosa en relació amb edicions anteriors. Les previsions eren per a més de set-centes persones i va sobrar la meitat del menjar preparat.

Enguany hi hagué dues novetats: el recorregut era més llarg i el canvi d'estil en la música que amenitzava el ball del cinema de Pòrtol. La Banda de Música, també amb menys efectius, obria el pas amb les seves melodies fúnebres apropiades per a l'ocasió. Des de sa Bassa, on els assistents passaren per la casa mortuòria, la comitiva es dirigí amb la Sardina cap a la plaça de can Flor.

Allà, la presidenta de l'associació de gent gran Es Tudó procedí a la lectura de l'oració fúnebre, en la qual donava les gràcies als participants i als organitzadors. En finalitzar demanà permís a la màxima autoritat present, en aquest cas el primer tinent de batle, Josep Ramon Bauzà per procedir a la cremada de la Sardina.

Els quatre portadors feren les voltes rituals a la focatera mentre sonaven les notes d'una trompeta solitària. Un capellà de bromes administrà l'extremunció a la Sardina i després la tiraren a les flames.

La festa continuà amb la consumició de sardines, coques salades i dolces, vi i refrescs. A l'Associació de Gent Gran de Pòrtol s'hi afegiren els components de la resta d'associacions del municipi, com també veïns del nucli i persones procedents d'altres llocs. Tots junts acabaren ballant per acomiadar el Carnaval i preparar-se per entrar a la Quaresma, a partir d'avui Dimecres de Cendra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris