algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'òpera i la cultura pròpia, eixos de la Fundació Principal per al 2004

Per la Diada de la Comunitat s'estrenarà un drama líric de Mas Porcel

JOANA NICOLAU.Palma.
La Fundación Teatre Principal presentà el programa d'activitats d'enguany, i en destacà que pretén fomentar la creació cultural mallorquina i les produccions pròpies. En l'apartat d'arts escèniques, la temporada s'obre el mes d'abril amb una obra de la Fundació, El bosc de la senyora àvia, del pobler Alexandre Cuéllar i que va ser premi Ciutat de Palma el 1959. Es tracta d'una comèdia dramàtica dirigida per Pere Caminals i en el repartiment de la qual figuren Maruja Alfaro, Joan Carles Bestard, Joan Bibiloni, Francesca Bover, Xisco Segura...

Com a coproducció de la Fundació amb La Lluna Teatre es prepara per al mes de maig Mozart i Salieri, de Puixkin. El muntatge serà dirigit per Antoni Maria Thomàs i duit a escena per Assun Planas i per Marisol Ramírez.

A més d'aquestes dues peces, enguany s'ha previst un seguit d'activitats per conmemorar el 50è aniversari de la mort de Pere Capellà que encara no s'han acabat de perfilar. Així mateix, la Fundació col·laborarà amb un curs de postgrau de la UIB dirigit a especialistes en arts escèniques i continuaran les aules taller per a infants, les lectures dramatitzades...

Quant a l'àrea musical, l'òpera és la gran aposta dels cors del Teatre Principal. En col·laboració amb el Conservatori i amb motiu de la Diada de les Balears, els dies 1 i 2 de març s'estrenarà El castell d'iràs i no tornaràs de Jaume Mas Porcel. L'obra serà interpretada pel Cor del Principal i per la Simfònica, amb Paco Perales com a director musical. Val a dir que aquesta peça només s'ha escoltat una vegada: va ser l'any 1957 i en versió reduïda.

La programació es completarà amb la XVIII Temporada d'Òpera, que inclourà obres de Donizzetti i de Verdi. Els títols seleccionats són Lucia di Lammermoor i Nabucco, de manera respectiva. Aquesta darrera s'escenificarà al pati de la Misericòrdia els dies 23 i 25 de juny. El mes d'octubre també es tancarà amb una òpera, a l'Auditòrium, i amb un espectacle dirigit a tots els públics. Per desembre es representarà Fidelio, de Beethoven.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris