bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

«Le Figaro» dedica una plana a Es Baluard

L'enviada especial del rotatiu francès a Palma destaca la qualitat de l'edifici i de la seva col·lecció

La premsa internacional continua reflectint a les seves pàgines l'obertura del Museu Es Baluard. Divendres passat, el diari francès Le Figaró li dedicà una pàgina a la secció cultural. Firmat per Béatrice de Rochebouët des de Palma com a enviada especial, l'article destaca l'emplaçament d'Es Baluard «al centre antic de la ciutat, dominant la badia», que a l'estiu, apunta, ocupen milers de vaixells, sense oblidar-se d'esmentar el iot reiaFortuna. La periodista assenyala que Joan Carles i Sofia van presidir la inauguració en una «antiga fortalesa que va escapar, per poc, dels bulldozers dels promotors».

Durant la seva estada a Mallorca, l'enviada especial de Le Figaro va entrevistar Pere A. Serra, president del Grup Serra i impulsor d'Es Baluard, a qui qualifica de «vertader amant de l'art», que amb l'obertura del museu «va complir el seu somni». Tanmateix afegeix que encara li'n queden d'altres: «Adquirir un dia un Brancusi, un Picasso cubista, una escultura de Giacometti i una 'Constellation' de Miró».

«Des de l'entrada, un immens Barceló, el pintor estimat dels mallorquins, dóna el to. Magritte, Laurencien, Picabia, Foujita anunciant De Staël -durament negociat després d'una subhasta-, Poliakoff, Klein, Basquiat, Penck, Polke, Rierol: la selecció és llarga, de bon nivell», s'explica en el reportatge, en el qual s'afegeix que a Es Baluard també s'exhibeixen molts pintors «espanyols lligats a Mallorca», es qualifica la selecció de ceràmiques de Picasso de «formidables», es comenta que la contemporaneïtat està representada per «Fabrizzio Plessi, Jakober & Vu i Susy Gómez», i es descriu l'obra de Rebecca Horn «d'una poesia meravellosa». No falten en l'article les dades numèriques sobre el museu, la seva extensió, el cost, les aportacions de les institucions públiques per a la gestió i el manteniment, o els visitants que espera Es Baluard durant el primer any.

S'assenyala a més que, al costat de l'aportació de Pere A. Serra amb 400 obres d'art, el museu ha estat finançat pel Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma. Tampoc no oblida l'encert del projecte arquitectònic, obra d'«un grup d'arquitectes espanyols de talent», diu. Bona part de l'article, en el qual es dedica un apartat a altres centres d'art de l'Illa, en concret a tres fundacions -la Pilar i Joan Miró, la de la Caixa i la Fundació Bartolomé March-, recull les paraules de Pere A. Serra sobre com va néixer el seu amor a l'art o com va sorgir la idea de crear el museu. Així, recorda com el rei, durant la inauguració d'una exposició de Miró a la Llonja, li comentà que la cultura era la vertadera riquesa per al futur de l'Illa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris