muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Londres tindrà tants espies per lluitar contra el terrorisme com a la Segona Guerra Mundial

El Govern britànic anuncià el reclutament de mil aspirants per readaptar els serveis d'intel·ligència

Els serveis d'intel·ligència interior britànics, els anomenats MI5, incrementaran un 50 per cent la seva plantilla per combatre les amenaces terroristes contra el país, segons anuncià ahir la BBC. La cadena assenyalà també que aquest nou reclutament d'espies tornarà l'agència als nivells assolits durant la Segona Guerra Mundial. El viceprimer ministre britànic, John Prescott, té previst anunciar els plans per reclutar 1.000 nous agents el mes que ve, una mesura considerada positiva pels partits polítics de l'oposició, tot i que un portaveu dels conservadors considerà excessiva la mesura d'ampliació.

En principi, als aspirants a espia se'ls exigeix, entre d'altres requisits, que sàpiguen relacionar-se, que tenguin estatura, constitució i aparença mitjana, que estiguin disposats a romandre en alerta en moments d'inactivitat, que acceptin un horari flexible i que siguin capaços de lidiar amb imprevistos. És a dir, més o menys que donin el perfill del superagent 007, James Bonn.

La discreció és, sens dubte, de summa importància. Per aquest motiu l'agència britànica demana als candidats a espia que només parlin de la seva sol·licitud d'ingrés al MI5, amb la parella i amb la família directa.

Experts en àrab
Pel que fa als llocs de treball que s'han de cobrir, aquests són principalment per a personal administratiu, experts en llengües estrangeres, especialment àrab i, per a Mobile Survellance Officer, alguna cosa així com Agent de Vigilància Ambulant; és a dir, espia.

Així mateix, s'ha sabut que els aspirants hauran de passar per un període de prova que són «seixanta dies d'entrenament intensiu», abans d'incorporar-se al servei.

Després d'una era consagrada a la Guerra Freda i la lluita contra l'IRA, els serveis d'intel·ligència s'enfronten ara a una reconversió l'objectiu de la qual és lluitar contra Al Qaeda, per a la qual exigeixen una bona quantitat de traductors àrabs.

La BBC assegurà també que l'agència creu que hi ha centenars de joves entrant i sortint del Regne Unit que mantenen relacions amb grups propers a les xarxes terroristes. Davant d'aquesta realitat, el reclutament ajudarà a controlar aquests moviments i a allunyar algunes crítiques, com les relacionades amb el fracàs a l'hora d'infiltrar-se en aquests grups.

«Em sembla que una terrible quantitat dels nostres espies podrien parlar rus, però no n'hi ha molts per a l'àrab», indicà Prescott a la BBC per il·lustrar el desfasament regnant. «El que hem de fer ara és un reajustament davant de noves circumstàncies», afegí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris