nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Una exposició, concerts i recitals de poesia centraran l'Any Costa i Llobera

Les activitats principals tindran lloc entre Pollença i Palma i s'iniciaran el dia 10

JOANA NICOLAU.Palma.
Els actes commemoratius de l'Any Miquel Costa i Llobera tindran el seu inici el dia 10 de març, en coincidència amb l'efemèride del 150è aniversari del naixement del poeta i canonge. Tant l'obertura com la major part dels actes de caire institucional seran a Pollença, la seva ciutat natal. El dia 10, es presentarà al temple pollencí de Monti-sion el programa organitzat per al conjunt de l'any. Després, hi haurà un concert dels Blavets de Lluc en el qual interpretaran alguns dels poemes musicats de l'autor de Lo pi de Formentor.

L'endemà, el bisbe Murgui presidirà a la parròquia de Pollença una missa que inclourà el cant polifònic dels Vermells de la Seu. Els actes institucionals en reconeixement de Costa començaran passada la jornada electoral del 14 de març. En concret, l'obertura solemne serà el dia 20 horabaixa a Monti-sion de Pollença amb un seguit de parlaments. Hi seran representats des de l'estament polític a l'eclesiàstic, el de la cultura...

Les intervencions destacaran diferents vessants de la vida i l'obra de l'escriptor, com ara l'empenta donada a la la restauració de Monti-sion, la seva obra poètica... L'acte acabarà amb la recitació a càrrec del rapsoda pollencí Bernat Cifre de diverses poesies de Costa i amb un recital de peces musicades a cura de Joan Manel. El mes de setembre, dia 4, hi haurà al claustre de Sant Domingo un concert a càrrec de l'Orquestra Simfònica de les Balears, Ciutat de Palma i la Capella Mallorquina. El recital comprendrà la interpretació del poema simfònic Lo pi de Formentor, amb música de mossèn Bernat Julià.

Els actes han estat organitzats per una comissió integrada pels ajuntaments de Pollença i de Palma, el Govern, el Consell, la Fundació Rotger Villalonga i la Universitat de les Illes Balears.

Quant a Palma, els dies 28 de març i 25 d'abril es duran a terme visites guiades a la catedral, amb una referència especial a la feina com a canonge pontifici realitzada per l'homenatjat. A més, el 23 d'abril hi haurà a Cort una lectura poètica centrada en les obres de Costa, d'Alcover i de Martí i Pol. Si bé no s'ha concretat del tot, es prepara un sopar cultural al Gran Hotel de Palma per commemorar el que s'organitzà en el seu moment quan Costa i Llobera fou momenat mestre en Gai Saber.

Perquè tot Mallorca pugui prendre part en aquesta commemomoració i aprofundir en el llegat de l'autor de La deixa del geni grec o Defalliment s'ha previst oferir als diferents ajuntaments conferències i recitals poètics. Mentre que el Consell centrarà gran part dels actes dedicats a Costa al voltant de la Diada de Mallorca, el Govern te intenció d'organitzar una exposició a la Casa de Cultura de Palma en la quals es mostraran des dels manuscrits de les seves obres principals fins a cartes.

A més d'altres iniciatives docents, per Sant Jordi també s'ha pensat promoure un concurs de dibuix i de pintura amb el tema de Costa i Llobera com a referent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris