nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Portals exhibeix més de mig centenar de juguetes d'època


La innocència i la nostàlgia es varen ajuntar ahir a Punta Portals amb motiu del II Concurs/Exhibició de Juguetes Antigues, que va reunir més de 60 peces de diferents èpoques. El pas del temps ha atorgat a aquells cavalls de cartró, cotxes de pedals, pepots de corda, trens elèctrics, tricicles, titelles, mecanos o jocs de taula, tan habituals entre els al·lots del passat, la màgica aurèola del record sentimental.

La mostra va congregar al llarg del bulevard un nombrós públic que va observar amb curiositat l'encant caduc d'unes juguetes plenes de màgia i enginy.

La mostra va culminar amb el repartiment de premis a la jugueta més antiga, que va obtenir Francisco Cerdà, amb uns animals de terracota del II mil·lenni aC; a la més original, que va recollir Coturó Coll per un avió de pedals d'origen malagueny; a la millor pepa, que va rebre Asunción Escribano, per una dels anys 50; i a la millor jugueta estrangera, que va recollir José Antonio Sina, amb un cotxe per a al·lots, francès, de 1901.

A més, el jurat d'aquesta segona convocatòria va concedir una menció especial a la jugueta tradicional mallorquina a Joan Sans, que presentà un carro realitzat de manera artesanal amb fulles de figuera i verdures.

Val a dir que el concurs ha comptat un any més amb la col·laboració del Museu de Juguetes Antigues de sa Pobla, Can Planes, fet que va permetre als vianants contemplar diverses peces del seu col·leccionista particular, Ton Boig, que també actuà com a jurat en aquesta edició. Al costat de Boig, exerciren de jurat Pau Aguiló, Noemí Martínez, l'arquitecte Antonio Juncosa i Alicia García, directora del «Museo de Muñecas» de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris