algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

L'Illa viu el carnaval

La Rueta infantil reuní milers de persones malgrat el canvi de dada de celebració

95390

Els petits ompliren els carrers per lluir les seves disfresses.

P. GIMÉNEZ.Palma.
Milers de persones prengueren part en el gran Carnaval infantil de la Rueta 2004 de Palma. Enguany es convertí en una festa amb identitat pròpia, ja que se celebrà en un dia diferent de la Rua, que és avui. Tot i el canvi de dada i la por que la meteorologia no hi acompanyàs, a la fi les temperatures foren bondadoses i escortaren els centenars de nins i nines de la ciutat que en prengueren els carrers més cèntrics per gaudir d'un horabaixa de jocs, danses, cançons... i, sobretot, de disfresses.

La iniciativa de l'Ajuntament d'ampliar el recorregut del Carnaval infantil fou ben acollida en general. «Sense cap dubte és molt millor, molt més que estar sempre acaramullats, si bé el Born encara concentra més gent», assegurava una vianant.

Més diversitat d'opinions aixecà la decisió de canviar el dia de celebració. Segons alguns, «ens va malament que el Carnaval sigui en dissabte perquè feim feina», afirmava una parella. Per la seva banda, una mare explicava que «el canvi d'horari no és el millor per als infants. La millor hora és el migdia: durant l'horabaixa no hi ha tanta d'activitat».

Tot i això, el passeig del Born s'anava animant a mesura que passaven les hores. A poc a poc, les disfresses tradicionals de princeses, fades, superherois, animals i personatges de contes es confonien en una massa de color i de bullícia que animava la resta de vianants a participar-hi.

La cosa certa és que la bauxa s'anà escampant pels carrers per on passava la Rueta d'enguany, gràcies a personatges com ara pallassos i camallargs distribuïts en diferents punts. També hi ajudaven les activitats d'oci i de jocs instal·lades en algunes zones del recorregut, que començava a la plaça de la Reina i acabava a via Roma.

Precisament, dos grans castells infables feien les delícies dels petits a la plaça de la Reina. A pocs metres, ja al passeig del Born, hi havia el punt on els infants es podien fotografiar de manera gratuïta amb les seves disfresses. No cal dir que era ple de gent. Més endavant, enmig del passeig, s'hi havia instal·lat la passarel·la perquè els més agosarats exhibissin els seus vestits.

Arribant ja a la plaça de Joan Carles I, on l'animació musical havia congregat al voltant de l'escenari central un gran nombre d'infants, un grup de hippies dels anys 70 repartia confeti, llepolies i globus des d'un furgó d'Euro Carnaval, mentre al costat un grup d'al·lots dansaven al ritme d'En Joan Petit i d'altres cançons populars.

Seguint l'itinerari cap a la plaça Weyler, el trànsit es feia més fluid fins a arribar a l'Audiència. Aquí s'alçaven el castell de Camelot i la Jungla, dues atraccions inflables més que, a mesura que passava el temps, també aconseguien adeptes, com les d'enmig de Jaume III.

Ja a les rambles dels Ducs de Palma, Estornell Teatre explicava als infants les seves històries de titelles. A l'altra banda, al costat de la Misericòrdia, els qui contribuïen a la festa amb ritme de salsa, amb bromes i fent col·laborar la gent eren els pallassos del Trio Alegria.

Darrere del grup d'animació infantil, arribant a via Roma, encara hi havia una altra atracció per als menuts, una gàbia de bolles per al gaudi dels infants, sense cap dubte els protagonistes d'aquest dia.

Però si ahir foren els més petits els qui es feren seus els carrers més cèntrics de Palma, avui és el torn dels grans. La tradicional Rua, que es concentrarà a les 17.00 hores al passeig de Mallorca per a l'inici del recorregut, té enguany el concurs de 35 carrosses i de 54 comparses. Segons fons policíaques, s'hi espera una participació aproximada de 1.500 persones en comitiva. El nombre d'espectadors és mal de calcular però, una vegada més, dependent de la meteorologia.

El Carnaval posarà color als carrers de Jaume III, Joan Carles I, el Born, la Unió, plaça Weyler i les Rambles. Aquí, devora el Teatre Principal és on es troba instal·lada enguany la tribuna des de la qual la batlessa de Palma Catalina Cirer -que gaudí ahir de la Rueta amb les seves filles disfressada de corsari-, i els membres del jurat dictaminaran el resultat del concurs.

Com ahir, a les vies més cèntriques de Palma s'hi produiran modificacions de trànsit. De les 15.30 a les 20.30 hores estarà prohibida la circulació al passeig de Mallorca, Jaume III, Antoni Maura, la Riera, via del Conqueridor, via Roma i Baró de Pinopar. Així mateix, de les 15.30 a les 23.30 hores no es podrà circular per Jaume III, el Born, Antoni Maura, Joan Carles I, passeig de Mallorca, la Unió, la Riera, les Avingudes i Baró de Pinopar. Per acabar, quedarà prohibit l'estacionament des de les 13.30 fins a les 20.30 hores al passeig de Mallorca -números parells-, Jaume III, el Born, Antoni Maura, plaça de la Reina, Joan Carles I, la Unió, la Riera, les ambles i Baró de Pinopar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris