muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Meteorologia descarta que avui caiguin pluges de fang a l'Arxipèlag

Palma arribà ahir a denou graus a causa del front d'aire calent saharià

C.A./J.C. Palma.
El Centre Meteorològic de Palma anuncià que les possibilitats de més pluges de fang avui són molt escasses, ja que ahir horabaixa la direcció del vent varià a sud-oest. Així mateix el canvi tèrmic experimentat el divendres, que apujà la temperatura a Palma fins a 19 graus, es qualificà d'«extraordinari i insòlit» pel mes de febrer.

Molts de vianants sentiren la pujada de temperatura. «En un moment la sensació de fred a la cara ha passat a ser una bufada d'aire calent», comentaven qualcuns. Fins i tot algunes persones que es passejaven a pesar de la pluja s'estranyaren al principi de les taques marrons als seus abrics.

Però els automòbils en resultaren més afectats. Quedaren coberts de fang per adquirir tots un cromatisme uniforme. Aquest fet provocà que ahir dematí molts de ciutadans anassin als punts de neteja per tornar als seus vehicles el color habitual.

Un fenomen no vist en molts d'anys i «de més intensitat si això és possible que en èpoques estiuenques, quan solen arribar els vent del sud», s'afirmava. A partir de dimarts, la previsió del temps anuncia la possibilitat de neu a partir de 700 metres.

El fang caigut, com també la calitja i la boira de divendres horabaixa, foren deguts al vent del sud en alçada i en superfície provinent del Sàhara. Una circumstància que, alhora, causà un augment notable de temperatura a les Balears.

La situació meteorològica començà a canviar ahir horabaixa, quan el vent prengué direcció sud-oest i el dia s'aclarí. En tot cas, el matí i la primera hora del capvespre es caracteritzaren per una sensació forta de basca. Així mateix, després de la ploguda intensa de divendres es registraren cues als establiments de neteja d'automòbils per eliminar-ne la brutor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris