cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern britànic vol posar un impost a l'anomenat «menjar ràpid»

La intenció és declarar la guerra a l'increment de l'obesitat

El Govern britànic ha decidit declarar la guerra a l'obesitat. En aquest sentit es proposa crear un impost a l'anomenat menjar fems després que diversos estudis revelassin un augment considerable de les malalties cardíaques. Segons informava ahir el diari The Times, els plans, elaborats per la denominada Unitat d'Estratègia del Govern, estan destinats essencialment a combatre el consum d'aliments com ara les hamburgueses, les patates fregides i els refrescs amb gas.

Un seguit d'estudis científics indiquen que més gent mor per problemes cardíacs, mentre que hi ha cada vegada més joves amb diabetis, afegeix el diari. Al Regne Unit, el número d'obesos ha passat de menys del deu per cent de la població en la dècada dels anys vuitanta, a més del vint per cent durant el 2001, segons el document de la Unitat d'Estratègia titulat «Responsabilitat personal i canvis de comportament».

«Alguns dels riscs associats (amb l'obesitat), com les malalties cardiovasculars, poden ser tractats amb fàrmacs, i per això augmenten ràpidament les despeses de la sanitat pública. Això no obstant, els principals problemes, com per exemple una pobra alimentació i la vida sedentària, estan «fora de l'àmbit d'influència de la sanitat, d'acord amb el text abans esmentat.

Un estudi recent publicat a la revista mèdica British Medical Journa, del qual també es fa ressó el diari The Times, va assenyalar que un impost podria prevenir unes mil morts prematures l'any a conseqüència d'atacs cardíacs. I és que amb el ritme de l'actual vida diària l'anomenat menjar fems o ràpid s'ha convertit en una de les principals alternatives al dinar amb sobretaula a les grans ciutats i de cada vegada proliferen més, i no tan sols se centren en els productes nord-americans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris