bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Antònia Vicens i Pacífic Camps, guardonats amb el Ramon Llull

Les candidatures de l'escriptora i el pintor es votaren per unanimitat

P.G.Palma.
La junta de portaveus del Parlament de les Illes Balears acordà ahir per unanimitat proposar l'escriptora mallorquina Antònia Vicens i el pintor menorquí Pacífic Camps als premis Ramon Llull, que cada any concedeix la Comunitat Autònoma i que s'atorguen dins el marc dels actes commemoratius del Dia de les Illes Balears.

L'acord respon a la petició que va fer el president del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, al Parlament per tal que sigui la junta de portaveus d'aquesta institució qui fes la proposta de candidats al premi. Amb aquesta decisió es vol assolir -com cada any- el màxim consens polític sobre les persones que es mereixen aquest reconeixement.

El premi Ramon Llull valora la tasca que han duit a terme persones físiques o jurídiques pels seus mèrits o pel servei a les Illes Balears en distints camps. L'escriptora Antònia Vicens Picornell (Santanyí, 1941) s'inicià en la literatura el 1968, amb el recull de narracions Banc de fusta, premi Cantonigrós. Des d'aquest moment, la seva producció ha anat sumant títols tan importants com 39º graus a l'ombra (1968), premi Sant Jordi.

Amb posterioritat, Antònia Vicens, actual presidenta de l'Associació d'Escriptor en Llengua Catalana de les Illes Balears, ha publicat les narracions Material de fulletó (1971), el recull de cartes fictícies Primera comunió (1986) i les novel·les Quilòmetres de tul per a un petit cadàver (1982), Gelat de maduixa (1984) i Terra seca. De la seva obra, els experts destaquen la «riquesa del llenguatge, directe i amb usos dialectals».

Al costat d'Antònia Vicens, la junta de portaveus ha proposat l'artista Pacífic Camps (Ciutadella, 1949). El pintor i gravador menorquí treballà com a mecànic i ferreter entre el 1963 i el 1967. No va ser fins el 1968 que començà els seus estudis de pintura i modelatge a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi (Barcelona).

Entre 1972 i 1979 el seu treball es va centrar en el camp del disseny gràfic i publicitari, que hagué de compaginar, des del 1974, amb la seva feina com a docent a l'Escola Municipal de Dibuix i Pintura de Ciutadella. El 1980 inicià estudis de gravat. Per aquell temps, Camps exposa ja a la galeria Byblos de Palma. Pacífic Camps és el responsable del primer taller de gravat calcogràfic que obre les seves portes a Ciutadella.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris