nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Aina Moll: «Les qüestions de forma són importants entre institucions»

La filòloga fou proposada per ser directora de l'Institut Ramon Llull


Un dels principals desencadenants de la crisi entre el Govern balear i la Generalitat de Catalunya per l'Institut Ramon Llull va ser la filtració a la premsa del nom d'Aina Moll com a nova directora de l'entitat. Precisament ella s'ha trobat, sense cercar-ho, al mig de la polèmica i aquestes són les seves impressions.

-Vós voleu ser la directora de l'Institut Ramon Llull?
-Ja vaig dir en el seu moment que era una responsabilitat que em complicava la vida, però també des del primer moment vaig dir que estudiaria si em veia amb cor per a aquesta tasca.

-Sembla que la filtració del vostre nom no ha fet gens de gràcia al Govern de les Illes Balears, però per les maneres, no per vós. De fet, tenc entès que vós i el president Matas heu parlat plegats...
-És així, el president ha estat molt cordial i m'ha dit que no té res en contra meu, però sí en les maneres en com s'han fet les coses. És una llàstima que els dos governs no tenguin serveis diplomàtics, seria molt més fàcil per a tots.

-La consellera Mieras diu que vós ja estau treballant en projectes per a l'Institut. Us avisaren del possible nomenament?
-Me'n vaig assabentar el dia abans de la filtració. I el que he fet ha estat precipitar altres treballs per si de cas.

-Si finalment hi hagués un acord, acceptaríeu dirigir l'Institut Ramon Llull?
-Si realment tant d'acord estiguessin i fos útil per al país ho acceptaria, però també estaria molt bé que cercassin conjuntament una altra persona. Jo no hi posaria entrebancs.

-De tota manera, la vostra figura no la discuteix ningú, ans al contrari...
-El meu avantatge és que era una bona elecció perquè he fet feina amb tots els partits des del franquisme i hi tenc bona relació i això no és fàcil de trobar, però m'agradaria que trobassin una persona de consens.

-Això vol dir que vós us retirau com a candidata a ocupar la direcció?
-Això vol dir que si tant canvien les posicions jo m'ho plantejaré com abans m'ho plantejava. He fet tantes coses per la pàtria que en puc fer una més. Personalment no m'interessa, però si ells ho volen jo ajudaré a dur aquesta creu.

-I quasi sense voler-ho us heu trobat al mig de l'huracà...
-Jo no ho he cercat i em sap greu aparèixer com a desencadenant d'aquestes males relacions. Per sort l'entrevista amb el president Matas i les paraules del conseller Fiol han estat molt positives i jo no em puc sentir ferida.

-Així les coses, sembla que la qüestió són simplement les formes.
-Sí, però és que les maneres són molt importants i més entre les diferents institucions. En realitat per al Govern és prioritària la feina exterior i tots sols no podríem fer-ho. Esper que el Govern estigui convençut del que suposa tenir promoció a l'exterior i fins i tot amb el País Valencià, amb els quals ja vàrem fer coses en èpoques passades a títol privat. També s'ha estat treballant de manera important amb el Govern d'Andorra i prest o tard tots ens haurem d'ajuntar.

-Si finalment el Govern de les Illes Balears abandonàs l'Institut Ramon Llull, què suposaria?
-Per a nosaltres no seria cap bona notícia. Pensa que el Govern de Catalunya, per si sol, pot fer moltes coses a nivell de promoció exterior de la cultura. Nosaltres no podríem arribar als seus canals. Ens faria molt de mal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris