algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

Pere A. Serra es manté al davant de la Fundació d'Es Baluard

Les institucions no han acceptat la dimissió que presentà a la Comissió

P.GIMENEZ.Palma.
Els representants del Govern de les Illes Balears, Francesc Fiol; del Consell de Mallorca, Dolça Mulet; i de l'Ajuntament de Palma, Rogelio Araújo emeteren ahir un comunicat conjunt per anunciar que «no hem acceptat la dimissió presentada per Pere A. Serra com a president de la Fundació Es Baluard», per considerar la seva presència «necessària al capdavant d'aquesta». Després de meditar la negativa dels patrons d'acceptar la seva dimissió, Pere A. Serra continuarà a la presidència «fins que el Museu tengui un director capaç de donar-li una orientació així com cal».

Com havia anunciat en diverses ocasions, el president de la Fundació Es Baluard comunicà la seva decisió d'abandonar el càrrec de la presidència a la Comissió Executiva de la Fundació Es Baluard que es reuní dilluns, al·legant que «la meva feina ha acabat amb la inauguració del Museu», explicà l'editor.

Tot i que la notícia era coneguda pels representants de les institucions implicades, aquestes han coincidit unànimement que Pere A. Serra ha de continuar al càrrec, en un moment «en què Es Baluard no té director i necessita un guia per donar-li orientació».

Així mateix, mitjançant un comunicat, els integrants de la Comissió Executiva de la Fundació han volgut deixar constància que «l'impuls i esforços dedicats pel Sr. Serra a la construcció i funcionament del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma no estan en consonància amb les informacions aparegudes a determinats mitjans de comunicació d'àmbit local», i afegeixen que amb l'emissió d'aquest comunicat, «la Fundació Es Baluard i els que l'integren surten al pas de les informacions que intenten crear un estat d'opinió allunyat de la crítica constructiva i pròxim a l'ofensa personal», escriuen.

Aquestes apreciacions precedeixen un llistat en el qual els signants passen a detallar el funcionament de la Fundació Es Baluard, on destaca el punt en el qual s'afirma que «la responsabilitat de la gestió de la Fundació correspon al Patronat i a la Comissió Executiva de d'aquesta» en la qual estan representades les tres institucions públiques (Govern, Consell i Ajuntament) i la Fundació d'Art Serra.

Per la seva banda, Pere A. Serra destacà que la decisió de continuar ocupant el càrrec de president ha estat molt meditada, però «realment crec que no tenc dret a dimitir d'una manera rotunda quan les tres institucions mallorquines m'ho demanen i, sobretot, en un moment en què el Museu no té director».

Això no obstant, el president de la Fundació matisà que, aquesta decisió, «no vol dir que al moment en què es trobi un director, no torni a presentar la meva renúncia». A més, Serra assenyalà que no descarta proposar una presidència alternativa, de caràcter bianual, per tal que la Fundació sigui presidida per totes les parts implicades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris