algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Una parella de lesbianes adopta per llei dues bessones a Navarra

Una és la mare biològica i l'altra, la companya sentimental

Un jutjat de família de Pamplona ha concedit l'adopció de dues nines bessones a la companya sentimental de la mare biològica a l'empara de l'adopció conjunta prevista en la llei foral de parelles de fet.

La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGT) precisa en un comunicat que d'aquesta manera ambdues dones «passen a ser legalment les mares de les nines, concebudes per inseminació artificial». Es tracta, afegeix, d'una resolució «històrica» perquè és «la primera vegada que a Espanya es dicta un acte que converteix en mares una parella de lesbianes».

Després de precisar que el veredicte és ferm i que no és possible cap recurs en contra, la FELGT indica que ara «s'obre una porta que ja no es podrà tancar» i per això espera que els polítics «comprenguin d'una vegada que hi ha milers de parelles homosexuals que cuidam infants els drets dels quals no poden ser retallats en virtut de la moral d'alguns».

Val a dir que Navarra va ser el juny de l'any 2000 la primera comunitat de l'Estat a regular per llei la possibilitat de l'adopció d'infants per part de parelles homosexuals i, amb la sentència del jutjat de família de Pamplona coneguda ahir, s'ha convertit així mateix, en la primera a reconèixer judicialment aquest dret.

Va ser el 22 de juny del 2000 quan el ple del Parlament de Navarra, amb el suport de tots els grups excepte UPN, que hi votà en contra, aprovava la proposició de llei foral per a la igualtat jurídica de les parelles estables, presentada per IUN-NEB, que va incloure la possibilitat d'adopció per part d'aquestes en igualtat de condicions que les unides per matrimoni.

Això no obstant, ja en aquell moment es va posar de manifest que aquesta normativa podria entrar en col·lisió amb la legislació del Codi Civil que regula actualment aquesta matèria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris