muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Miquel Àngel Vidal presenta els seus darrers llibres a Binissalem

Serà a la Casa Museu Llorenç Villalonga i hi participarà Joan Guasp

L'escriptor binissalemer Miquel Àngel Vidal presentarà avui vespre a la Casa Museu Llorenç Villalonga els seus dos darrers llibres: la novel·la curta L'escriptora de best sellers i el recull de contes Distàncies curtes. Els volums seran presentats pel també escriptor Joan Guasp i pel director insular de Cultura del Consell, Guillem Ginard.

Vidal explicà que «crec que no serà una presentació a l'ús: des de la Casa Museu em demanaren que fes la presentació dels dos llibres perquè jo som binissalemer i ja hi havia presentat El batec de la fosca. Aleshores tant Joan com jo pensàrem que podríem fer una sessió no habitual i volem que el públic hi participi de manera directa si és possible».

En aquest sentit, els dos autors pretenen realitzar un col·loqui entre ells i també amb els assistents. «Hi ajudarà el fet que els llibres ja fa estona que són al carrer rodant i molta de gent ja els pot conèixer, cosa que estimularà la participació». L'escriptora de best sellers és una novel·la curta que va ser publicada per l'editorial Bromera el mes de juny del 2003. L'obra va obtenir el premi Vila de Teulada.

Distàncies curtes va ser editat per Lleonard Muntaner a final del mes d'octubre passat. Es tracta d'una col·lecció de contes amb la qual l'escriptor va guanyar el premi Mediterrània Pare Colom d'Inca en la seva primera convocatòria. Segons Vidal, «la novel·la és més aviat una mescladissa de gèneres, que van des del negre fins a la intriga, però la meva inquietud i intenció eren fer una novel·la de personatge i això és el que he intentat».

En relació amb els contes, «la característica principal és que són molt breus, van des de les sis paraules fins a les tres pàgines i el que he volgut és dotar-ne la col·lecció de coherència interna. En l'àmbit estilístic, destaca que són redactats en quatre parts de dotze contes cada un, i a banda d'altres dificultats hi havia de manera essencial la de poder trobar un fil conductor per a tota la col·lecció», manifestà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris