algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

La Simfònica triomfa en els seus concerts a l'Auditori de Barcelona

El conseller Fiol creu que s'han de cercar patrocinadors de l'Orquestra

J. CASTELLS. Barcelona.
L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears oferí ahir el segon concert a l'Auditori de Barcelona amb motiu de l'intercanvi que aquesta formació i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya han programat per a enguany i l'any vinent. Allò que començà com a iniciativa pròpia d'aquestes orquestres ha arribat a la seva primera fase en un espai immillorable quant a qualitat de materials, acústica i disseny estructural. Un escenari de luxe per a la Simfònica.

La formació, segons el seu director Edmon Colomer, «té com a primera obligació convèncer els habitants de Mallorca de la gran qualitat de la seva orquestra».

Els dos recitals, dissabte a les 19.00 h i diumenge a les 11.00, foren presenciats per un públic que gairebé omplia les 2.000 butaques d'aquest auditori.

Integraven el programa eConcert per a piano i orquestra núm. 2 de Johannes Brahms, amb la pianista brasilera Cristina Ortiz com a solista; El ritual de pagesia, del compositor mallorquí Baltasar Samper; i Variacions sobre un tema hongarès, de Zoltan Kodály.

Sense cap dubte, la interpretació de l'Orquestra Simfònica agradà al públic, que no estalvià aplaudiments per agrair el virtuosisme dels seus músics i del director. S'ovacionà d'una manera especial l'aportació de Cristina Ortiz, requerida fins a quatre vegades a l'escenari. La intèrpret recompensà les atencions dels assistents interpretant ella sola una peça de Granados, per repetir l'escena anterior i les mamballetes generals.

Val a dir que la segona part del programa, amb les obres de Samper i de Kodály, també entusiasmà els presents. Una mostra més de la versatilitat i de l'alt nivell que els integrants de la Simfònica atresoren.

Les execucions de la formació mallorquina foren presenciades per representants de les institucions illenques. Dissabte, Francesc Fiol, conseller de Cultura del Govern de les Illes Balears; i Rogelio Araújo, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma hi eren presents.

Francesc Fiol considerà «que les sortides de la Simfònica són molt importants i s'han d'incrementar, però els costs són molt elevats per tant es fa necessària la recerca de patrocinadors per afrontar les enormes despeses dels trasllats i, alhora, aprofitar els nostres recursos».

Edmon Colomer destacà, emocionat després del primer recital, «una enorme satisfacció i moltes ganes de continuar fent feina per anar de cada pic més amunt. L'Orquestra ha de ser l'ambaixador cultural de les Balears».

Per la seva banda, Cristina Ortiz es dirigí al seu camerino, on tocà el piano per a uns amics. En tot cas, es mostrà «plena d'energia i nerviosisme interior per la satisfacció de veure com havia anat de bé el concert».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris