nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Originalitat i enginy enceten el carnaval

Centenars de persones aprofitaren la jornada de diumenge per gaudir amb la festa de les disfresses

P.PRIETO/DdB.Palma.
Màscares, comparses i danses varen contribuir durant tota la jornada d'ahir diumenge a crear l'ambient de gresca i festa que caracteritza el carnaval. Les tradicionals celebracions que precedeixen l'arribada del Dimecres de Cendra va tenir el seu ressò al centre d'oci Marineland durant el matí, i al municipi de Marratxí i a la discoteca Titos durant l'horabaixa. Per catorzè any consecutiu, Marineland tirà endavant una nova edició del seu concurs infantil de disfresses, que tenen com a denominador comú el fet de materialitzar dissenys totalment artesanals, la creativitat i l'originalitat. Més de 350 infants es varen aplegar en aquesta nova convocatòria, en la qual guanyà la catedral de Palma, que damunt rodes transportava el bisbe, abillat amb el vestit de les grans ocasions. Tota una mostra d'enginy que coincideix amb la pròxima arribada de monsenyor Murgui per prendre possessió del seu càrrec com a bisbe de Mallorca. El jurat, integrat enguany per Elena Aguilar, Pepa Robles, Toni Calafell, Adriana Colpi, Bogdan Moll i Mònica Puertas, guardonà a més el petit que emulà el director de cine Sergi Villegas, amb cadira i màquina a punt, i Visió màgica d'Aina Moya, amb el segon i el tercer premi respectivament. Així mateix es repartiren altres guardons, com al paó que passejava les seves cries encara dins els ous.

Amb menys expectació que en altres convocatòries, el municipi de Marratxí celebrà a l'horabaixa la tradicional rueta. Tot i la menor presència de participants, novament la maquinària de la invenció i l'enginy aconseguí sorprendre el jurat, que concedí el primer premi a la comparsa de Les Menines, que arribaven des de Cas Capità. El segon premi fou per a Altres mons, de sa Cabaneta, espectacular disfressa especialment pels seus colors. Per últim, el tercer premi fou per a Els estruços.

Si bé enguany les disfresses no varen fer gaire referència als temes més candents de l'actualitat política a Marratxí, els que no varen faltar varen ser els tradicionals personatges de contes (màgics i princeses) i els superherois. Amb l'animació que propicià la presència de tots aquests personatges, la rua començà el seu itinerari pels principals carrers del municipi, abans que el jurat emetés la seva decisió sobre els resultats finals del concurs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris