nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Afirmen haver trobat el vaixell desaparegut en el qual va viatjar Darwin

Un dels grans misteris navals, la sort de l'HMS Beagle, el llegendari vaixell en el qual Charles Darwin va navegar pel món per desenvolupar la seva teoria de l'evolució, sembla haver-se resolt. Robert Prescott, professor a la Universitat de Saint Andrews i un dels arqueòlegs marins més importants del món, assegura haver trobat la nau, perduda fa més d'un segle.

Amb l'ajuda d'uns radars tecnològicament molt avançats, Prescott creu haver descobert les restes de la nau a les profunditats de l'estuari del riu Roach (costa sud-est d'Anglaterra), prop d'un embarcador abandonat.

«Estic bastant segur que ara hem trobat eBeagle, afirmà el professor al dominical britànic The Observer, en explicar que el vaixell, encara prou intacte, podria extreure's de l'aigua per a la seva restauració.

El vaixell, del qual l'Agència Espacial Europea va prendre el nom per batejar el robot «Beagle 2» que envià a Mart, és «una icona històrica i seria un centre magnífic de pelegrinatge científic», segons l'arqueòleg.

Botada el 1820 a la drassana de Woolwich a Londres, l'embarcació era un bergantí d'uns trenta metres d'eslora equipat amb deu canons, un dels vaixells de guerra més comuns en l'Armada anglesa de l'època, abans de ser remodelat i servir com vaixell d'investigació.

El 1831, el bergantí va començar la singladura en la qual va afermar la seva fama, amb el jove i intrèpid naturalista anglès Charles Darwin a bord.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris