algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

L'escriptor Albert Herranz tradueix el nou còmic de Roberta Gregory

És el segon volum publicat a Espanya de l'autora nord-americana

M.CAMPOMAR.Palma.
Després de l'èxit de Ha nacido un putón, l'editorial catalana Alecta i la manacorina Recerca han publicat Todo lo guarra que ella quiere ser, el segon volum publicat a Espanya dels còmics de Roberta Gregory.

Gregory va néixer envoltada de còmics, el seu pare era guionista i dibuixant de còmics de Disney, i ja de molt jove començà a desenvolupar la seva creativitat dins aquest món, fins aconseguir estar nominada en diverses ocasions als Eisner, un dels més prestigiosos premis del còmic.

Albert Herranz ha estat l'encarregat de traduir aquest nou llibre de l'autora nord-americana, coneguda a més dels seus còmics, per una sèrie de dibuixos animats amb aquest mateix personantge, «el putón».

El primer volum de Gregory publicat a Espanya, Ha nacido un putón, no tan sols va tenir el favor del públic sinó que a més va rebre al passat saló del Còmic d'Astúries el premi al millor còmic d'humor. «Una distinció que ens omple d'orgull per la seva importància, i més si tenim en compte que entre els nominats es trobaven còmics tan coneguts i consagrats com Maitena i Dilbert», explicà Herranz.

A Todo lo guarra que ella quiere ser trobam una sèrie d'històries curtes que narren des de com el personatge descobreix la sexualitat a l'adolescència fins als problemes que té per trobar parella quan arriba als quaranta anys, tot des d'una perspectiva crítica del sistema de vida occidental.

Gregory sempre ha estat molt involucrada amb el feminisme, «de fet ella és homosexual i als seus còmics podem trobar moltes històries amb un transfons homosexual. També en podem trobar d'altres en què denuncia el sexisme al món del còmic i a la societat en general», explicà Herranz.

Parlant del reconeixement d'aquesta autora dins el món del còmic, Herranz la comparà amb Peter Bagge i el seu Mundo idiota. «Podríem dir que Gregory és l'equivalent femení i feminista de Bagge», afirmà Herranz.

Pel que fa als temes dels quals parla Gregory als seus còmics l'escriptor assegurà que «encara que els dibuixos pareixen caricatures, les històries que conta són molt realistes. Per exemple a una d'elles el seu personatge passa per un avortament il·legal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris