algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Riera Ferrari du la «Llum d'auba» a la galeria Gothsland de Barcelona

Es tracta d'una trentena d'obres noves realitzades en els darrers anys

S.B. Palma.
El pintor manacorí Joan Riera Ferrari inaugura el proper dimarts dia 17 de febrer una nova exposició a la galeria Gothsland de Barcelona. Amb el títol de Llum d'auba el pintor ha reunit una trentena d'obres de distint format que permeten descobrir un nou camí en la dilatada trajectòria de l'artista. L'exposició romandrà oberta al públic fins a finals de març.

Les noves pintures, que no s'allunyen de la temàtica marina, són fruit d'una recerca del pintor per captar la llum daurada que es reflecteix sobre les roques de la costa del llevant mallorquí a l'hora de la sortida del sol, a més de plasmar-hi els sentiments i la passió que aquest moment desperta en l'ànima de l'artista.

Aquestes obres són el resultat de diversos anys de feina, ja que l'artista no ha volgut només pintar el color d'aquest moment, sinó que ha cercat plasmar la matèria de la llum, una constant en la seva obra, caracteritzada pel treball amb la matèria que utilitza per compondre els quadres.

En el text del catàleg, Antoni Planas explica que «els quadres de Joan Riera Ferrari estan plens de magnetisme, d'una atracció invisible que t'aferra i et xucla. Una força que del drama, de la tensió que l'artista aconsegueix amb un ús magistral de la matèria. I és que per a ell la matèria no és inert. No sols li dóna forma, sinó que li confereix una textura i una expressivitat astoradora, li atorga la vida. Joan Riera Ferrari ha aconseguit en aquests quadres que la matèria tengui més importàcia per la seva apreciació que per la seva representació. Les formes es desenvolupen lliurement dins l'espai de la tela. I és que no té cap intenció de reproduir la natura. El que vol és interpretar-la, dibuixar-la tal com ell la sent, tal com la necessita per a continuar viu. És per això que no pinta el que veu, sinó el que imagina».

Joan Riera Ferrari va presentar per primera vegada en públic la sèrie «Llum d'auba» a la darrera fira Artexpo de Barcelona. Allà va ocupar tot l'estand de la galeria Gothsland.

Aquests quadres no es podran veure a Mallorca fins el proper mes d'agost, quan Riera Ferrari es presentarà amb una mostra a les galeries Bennàssar de Pollença, que servirà per completar la trilogia d'exposicions amb la qual l'artista mostrarà l'obra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris