algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La revista alemanya «Bunte» dedica un extens reportatge a Es Baluard

La publicació, de 750.000 exemplars, edita dues planes a tot color

JOANA NICOLAU.Palma.
La revista Bunte, una de les de major tirada d'Alemanya amb més de 750.000 exemplars, dedica dues planes a tot color a informar de la inauguració i nova oferta cultural del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma,Es Baluard. Bunte és una publicació, d'informació general, però que atorga gran protagonisme a la cultura i societat. La seva periodicitat és setmanal i està considerada com un dels grans butlletins per estar al corrent del dia a dia de l'alta societat i els grans esdeveniments.

El reportatge dedicat a Es Baluard du per títol, «El contrapunt al balneari», en referència al fet que el museu obre una alternativa al Balneari 6 de l'Arenal i al turisme de sol, platja i famosos amb què s'identifica l'Illa més que sovint. L'article està signat per la periodista Gabriele Kunze i se subtitula «Mallorca té un nou atractiu: Un museu inaugurat pel rei Joan Carles I que fou notícia nacional amb una gala en la qual actuà Julio Iglesias».

Després d'una breu explicació sobre la situació cultural de Mallorca, el reportatge presenta Es Baluard com una «significativa pinacoteca d'art d'Europa» amb més de tres-centes obres d'artistes del segle XX. Creadors com ara René Magritte, Chagall, Matisse o Miró són destacats per la publicació que al·ludeix Es Baluard com «una visita inexcusable». En concret, l'article considera que «d'igual manera que si es viatja a Londres s'ha visitar la Tate, a París el Pompidou o a Bilbao el Guggenheim, ara a Palma s'ha de visitar Es Baluard».

La inauguració del passat dia 30 també ocupa part del reportatge, on es destaca que assistiren els monarques, 1.200 convidats, i que s'emeté una gala per televisió a la qual actuaren Julio Iglesias i Chenoa. Val a dir, que Chenoa és prou coneguda a Alemanya a causa que el país germà conta amb una versió d'Operación triunfo.

Artistes alemanys representats a Es Baluard com ara Baselitz, Kiefer, Erwin Bechtold o Rebecca Horn també tenen el seu ressò a l'article que recull la consideració del rei en afirmar que «el museu és molt més espectacular del que m'havia imaginat».

La publicació també fa menció a l'amistat de l'editor i col·leccionista Pere A. Serra amb Joan Carles I i resumeix la seva col·lecció com «una de les més grans d'Espanya» a partir de la qual s'ha pogut desenvolupar el projecte.

El reportatge conclou amb elogis cap el projecte arquitectònic i que des d'Es Baluard es poden obtenir «algunes de les millors vistes de Palma».

D'altra banda, recentment ja ha sortit al mercat alemany la primera guia d'informació i oci sobre Mallorca a la qual s'inclou informació sobre Es Baluard.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris