bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Es Baluard rep la visita d'un important grup de col·leccionistes internacionals

L'encontre es dugué a terme dins el programa Major Collection impulsat per Arco

64716

El regidor de Cultura, Rogelio Aráujo, rebé els col·leccionistes a l'entrada del Museu. Fotos:T.A.

M.CAMPOMAR.Palma.
L'Associació d'Amics d'Arco organitza des de fa dotze anys el programa Major Collectors, amb l'objectiu d'impulsar les institucions museístiques espanyoles posant-les en contacte amb importants col·leccionistes internacionals.

Enguany Palma ha estat una de les ciutats escollides per celebrar aquest encontre i el Museu Es Baluard un dels centres visitats pels col·leccionistes.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Rogelio Aráujo, explicà que «va ser l'estiu quan la directora d'Arco, Rosina Gómez Baeza, es posà en contacte amb l'àrea de Turisme i Promoció Exterior de l'Ajuntament per dur el programa Major Collectors a Palma». Així, ahir al matí un grup integrat per 38 col·leccionistes de 14 països visitaren la Fundació Pilar i Joan Miró i el Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard.

Pilar Ribal, responsable de l'àrea artística d'Es Baluard i Rogelio Aráujo foren els encarregats de rebre els col·leccionistes que arribaren a Es Baluard quan faltav un quart per a les dotze del migdia. Després de fer-se una foto de família devora l'escultura d'Arnaldo Pomodoro a l'entrada del Museu, començaren el recorregut pels diferents àmbits del centre. Per introduir la visita, Pilar Ribal començà fent un breu repàs sobre la història del Baluard de Sant Pere, des de la seva edificació al segle XVII fins a la construcció del Museu.

Una vegada a l'interior, Ribal exercí com amfitriona i acompanyà en tot moment al grup de col·leccionistes, responent les seves preguntes i detenit-se per comentar les obres que més interés despertaven entre el grup d'experts. A més, Ribal aprofità per introduir als col·leccionistes en el coneixement dels artistes locals i d'altres molt relacionats amb l'Illa que exposen al Museu. Així la responsable de l'àrea artística d'Es Baluard comentà algunes d'aquestes obres, com la pintura eFlautista de Juli Ramis Palou, els aiguaforts sobre paper corresponents a la coneguda com Sèrie Mallorca de Joan Miró o l'escultura Entre cel i terra de Jacques Lipchitz.

Una vegada recorreguts els àmbits interiors del Museu, i abans de visitar la instal·lació de Rebecca Horn a l'Aljub, els col·leccionistes passejaren per les terrasses superiors i el passeig de Ronda, on pogueren gaudir de les espectaculars vistes que es poden veure des de dalt de la murada.

Després de la visita els col·leccionistes es congregaren a la terrassa d'entrada al Museu, on comentaren distendidament les seves impressions sobre Es Baluard.

La col·leccionista francesa Mimi Dusselier va quedar molt sorpresa. «El Museu està molt bé integrat en el seu entorn, el recorregut inclou els espais interiors i els exteriors, una cosa que no havia vist a la meva vida», explicà Dusselier. Igualment sorpresa quedà l'australiana Penelope Seidler que afirmà que «és el museu més excitant que he vist en molt de temps. Les peces són meravelloses i la disposició de la col·lecció molt encertada». Per la seva banda el seu espòs, l'arquitecte Harry Seidler afegí que «és una gran col·lecció, normalment no se sol veure aquest tipus d'art a altres museus». Pel que fa a l'arquitectura, la mexicana Emma Blasisten declarà: «m'ha encantat la construcció nova dins de l'antiga, a més l'espai i la llum estan molt be aprofitats». L'arquitecte Luis Gutiérrez de Porto Rico destacà la integració de l'arquitectura històrica amb la contemporània, «aquesta mescla el fa un lloc únic», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris