nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El CIM augmenta els ajuts per a les companyies de teatre professionals

Cultura reuní les agrupacions per detectar les mancances del sector

JOANA NICOLAU.Palma.
El nou director insular de Cultura, Guillem Ginard, es reuní ahir matí amb els representants de les companyies i grups de teatre professional de Mallorca. La trobada fou una primera presa de contacte amb el sector en la qual, entre d'altres d'aspectes, s'informà de la convocatòria de subvencions per al Circuit d'Arts Escèniques.

Com a principal conclusió sobresurt que es veuran incrementades les ajudes econòmiques per als grups professionals. En concret, enguany disposaran de 64.500 euros, en lloc dels 45.000 destinats pel departament insular la passada convocatòria. Pel que fa a les companyies amateurs, Cultura no ha previst que hi hagi cap canvi. Les bases per optar a aquestes ajudes es faran públiques en unes setmanes tot i que no hi haurà substancials novetats.

Ginard explicà que «els criteris seran més o manco els mateixos d'altres edicions, fent prevaler la qualitat dels espectacles». Pel que fa al conjunt del circuit, posà en relleu que «es farà incidència en la diversitat de gèneres i que hi hagi oferta per a diferents tipus de públic».

Val a dir que la reunió s'allargà més d'hora i mitja i que, atès l'interès dels representants de les companyies a posar en relleu les mancances i problemes amb els quals es topen en la seva activitat, hagués pogut continuar molt més temps.

En total foren aproximadament una trentena les companyies i grups professionals representats a la reunió. Com a tret més significatiu, companyies coincidiren a reivindicar un major diàleg i informació sobre les diferents ofertes i apostes impulsades des de l'administració insular. Per la seva banda, Ginard posà en relleu la voluntat del departament per tal que deixàs de ser «tan sols un logotip que surt al cartell perquè ha atorgat una ajuda econòmica concreta per passar a ser part implicada i dinamitzadora del sector».

Les companyies reconegueren que el «circuit d'arts escèniques és una bona opció, si està ben dotat», però demandaren la possibilitat de rebre altra tipus d'ajuts concrets al marge d'ell.

Així mateix, es deixà palesa la precarietat de l'oferta i possibilitats per al teatre que hi ha a Palma. Una observació quasi unànime per a la qual demandaren solució. En canvi, pel que fa a la Part Forana, es coincidí que s'està vivint un bon moment teatral que encara podria ser millor si els teatres públics tinguessin més pressupost.

El dèficit de produccions del Consell i la manca d'una política teatral clara i definida que animi la societat a anar al teatre també foren objecte de debat a la reunió.

Quant al panorama actual del teatre professional a Mallorca, es féu menció al nivell i qualitat dels actors professionals i les obres respecte de fa menys de deu anys. Els assistents valoraren de manera positiva la reunió encara que no es va concretar cap decisió.

Està previst que aquest tipus de reunions es realitzin amb altres sectors i entitats culturals, com ara la setmana que ve amb els representants dels teatres públics de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris