algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els poetes Ponç Pons i Jordi Cornudella guanyen els premis Cavall Verd 2003

Els guardons seran entregats el 19 de març a Algaida i s'homenatjarà Pere Capellà

101840

Ponç Pons.

L'escriptor menorquí Ponç Pons ha obtingut el premi Josep Maria Llompart 2003 per Pessoanes, publicat per l'editorial Bromera fa uns mesos. Jordi Cornudella ha obtingut el Rafel Jaume de traducció poètica per la coordinació i la traducció del llibre Maleïdes les guerres.

Així els premis Cavall Verd d'enguany, atorgats per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana a les Illes Balears, ja tenen els dos guanyadors.

La decisió la prengué un jurat format per Jaume Pérez Montaner, Teresa Pascual, Jordi Pàmias, Salvador Oliva i Antoni Marí el cap de setmana passat, però fins ahir no es va fer pública.

Els guardons d'aquesta XXI convocatòria s'entregaran el 19 de març a Algaida. La presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana a les Illes Balears, Antònia Vicens, explicà que «serà una gran festa de les lletres i de la cultura».

Aquestes jornades serviran per homenatjar l'escriptor Pere Capellà, de qui se celebra enguany el cinquantenari de la seva mort. De fet, la ciutat d'Algaida li dedica tot l'any i un dels actes centrals serà aquest esdeveniment.

«Aquest sopar solia ser el mes d'abril, però com que la Setmana Santa cau tan envant hem decidit avançar-lo al mes de març, per evitar les vacacions escolars i altres possibles entrebancs», manifestà Vicens.

El premi per Pessoanes suposarà un gran reconeixement per a Pons, ja que són els companys mateixos d'ofici els qui l'hauran escollida com a millor obra poètica de l'any.

El més ben dotat
Ponç Pons ja va obtenir per aquest treball el premi Alfons el Magnànim, dotat amb un total de 15.000 euros, fet que el converteix en el més important a nivell econòmic de la poesia en llengua catalana. En el llibre, el poeta dialoga i parla amb Fernando Pessoa.

El menorquí, un gran coneixedor de la la literatura francesa i portuguesa, va descobrir Pessoa el 1975 i des de llavors inicià una relació de lectura molt personal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris