algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La companyia Té a tres presenta a Palma l'obra «Ser dos»

Un espectacle multimèdia basat en un conte d'Agustín García Calvo

M.CAMPOMAR.Palma.
La companyia mallorquina Té a tres estrena avui al Teatre Municipal de Palma el seu darrer muntatge Ser dos. Basat en el darrer conte del llibre Locura, 17 casos d'Agustí Garcia Calvo, l'obra narra «una història tan humana que de fet ens ha passat a tots: la indefinició de l'adolescència», explicà el director de l'obra Joan Muñoz.

Ser dos ens planteja el tema de l'ambigüitat sexual, però segons Muñoz, a més «pretén anar més enllà i estendre's a totes les indefinicions que com éssers humans patim contínuament». A l'espectacle, la interpretació, la dansa, la música i la videoanimació s'ajunten per crear un tot, en el qual es conjuga «la ciéncia ficció amb una vessant més poètica».

Muñoz explicà que varen decidir utilitzar la multiplicitat de tècniques per donar relleu a l'argument de la història. «En un principi volíem fer un muntatge seguints les tècniques tradicionals del teatre, però després pensàrem que seria molt millor aprofitar les noves tecnologies, però no com un ornament, sinó per ajudar a contar la història», aclarí Muñoz.

Quant a la música i la videoanimació Muñoz explica: «nosaltres creim en la importància de la interrelació de les arts, per això encarregàrem la música al mallorquí Biel Pons i la videoanimació als valencians Gustavo Muñoz i Victòria Contreras». Muñoz recordà que quan li explicaren a García Calvo que volien dur al teatre el seu conte «pensà que era una bogeria. Però quan va veure el resultat final va trobar que havíem mantingut molt bé tota la història i a més haviem reforçat molt bé la part visual», explicà el director.

L'actriu i ballarina Aina Moreno interpreta el protagonista de la història, un personatge que experimentà al passat una metamorfosi d'un home a una dona, i que a l'escenari reflexiona sobre la transformació que va patir. L'actriu explicà que han estat més d'un any fent feina en aquest projecte, i «les noves tecnologies ens han permès treballar a un ritme més tranquil, a més de rebaixar molt els costos. Podríem dir que en certa manera l'espectacle s'ha creat al saló de casa», afegí.

Muñoz es referí als problemes que han tingut per estrenar l'obra a Mallorca pel fet de ser en castellà. En aquest sentitn l'actriu explicà que no han traduït l'obra al català perque «volíem ser fidels a l'autor, conservar la prosòdia i el text original».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris