algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El Prado negocia una 'intervenció singular' de Barceló al seu museu

El marxant de l'artista confirmà que s'han mantingut converses

P.G./EFE.Madrid.
Al rerefons d'Arco la notícia que aixecà ahir els comentaris tenia l'artista Miquel Barceló com a protagonista. El diari ABC publicava una informació relativa a una possible exposició del felanitxer a El Prado. Tot i que en un primer moment, des de la galeria de Bruno Bischofberger, marxant de Barceló, es desmentí el rumor a Diari de Balears, finalment el galerista declarà que «és una possibilitat que s'està estudiant». A l'espai de Bischofberger es tornen a exposar quadres del mallorquí com Table aux têtes, un oli damunt tela de 1994; Mer en hivern (2003); i una sèrie de tres paisatges com exemple de la darrera producció de l'artista: Lune jaune citron, Marées i Grand Nuage sur le Mer.

L'horabaixa, el director d'El Prado, Miguel Zugaza, confirmava l'existència de conversacions amb Barceló, entre d'altres creadors contemporanis, per a un projecte de col·laboració. El director de la pinacoteca explicà que es tracta d'un projecte en el marc conceptual «de liberalitzar la mirada» sobre les col·leccions d'El Prado i, segons recull l'ABC, Barceló seria el primer a intervenir-hi. Zugaza manifestà que es tracta d'un projecte que s'ha de concretar. «Està en una fase molt embrionària, s'ha d'esperar i decidir si el que proposa Barceló interessa al museu», digué. En qualsevol cas, no es tractaria d'una retrospectiva «sinó d'una intervenció singular».

Els galeristes balears presents a Arco es mostraren molt «sorpresos» per la notícia. Ferran Cano, primer galerista de l'artista, destacà que li «pareixeria bé» afegint que «si l'obra és vàlida, ho és en qualsevol lloc». Cano, que també recordà que l'obra de Barceló ja s'ha exposat al Louvre de París opinà que «ha arribat el moment que allò que es contemporani pugui ocupar un espai tradicional. No estic a favor de posar fronteres, el que un ha de mirar és la dignitat de l'obra», assegurà.

Més expressiu, Xavier Fiol afirmà que si es confirmàs la notícia «serà tot un boom dins del món de l'art», encara que destacà que els estatuts d'El Prado, «que sempre es poden modificar», impossibiliten que un artista tan jove com ell pugui exposar-hi. De la mateixa opinió fou Pep Pinya, tot i que apostà per «rompre motlles». La notícia d'aquest projecte ha obert la polèmica i a Madrid ja es parla de l'existència d'un possible conflicte amb el Reina Sofia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris