algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Comcast s'ofereix a comprar la companyia Walt Disney per un total de 52.052 milions d'euros

L'operadora de cable vol ser un gegant de l'oci

L'operador de cable nord-americà Comcast va presentar ahir una oferta de compra en ferm sobre la companyia Walt Disney en una operació valorada en 66.000 milions de dòlars (52.052 milions d'euros) segons un comunicat publicat ahir per l'empresa.

L'oferta presentada per l'operador de cable valora l'emblemàtica companyia americana en 54.000 milions de dòlars (42.587 milions d'euros) i es fa càrrec dels deutes de Disney, que sumen 11.900 milions de dòlars (9.386 milions d'euros), explicaren en l'oferta de compra.

«És una oportunitat única per als accionistes de Comcast i de Disney per crear un nou líder mundial en el sector de l'entreteniment», va declarar el president de Comcast, Brian Roberts, en una carta dirigida al president de Walt Disney, Michael Eisner, que ahir es va fer pública als mitjans de comunicació.

Segons el document publicat per Comcast, la companyia s'havia posat ja en contacte amb la Disney, però davant el silenci d'aquesta darrera companyia, el president de Comcast ha decidit fer pública la proposta, que arriba en un moment difícil per a Michael Eisner, ja que ha estat molt durament criticat per la família Disney, que l'acusa de prioritzar els resultats de l'empresa en perjudici de la creativitat, que és una de les coses que més se'n valorava.

Comcast, primer operador de cable dels Estats Units amb vint-i-un milions d'abonats, proposa 0'78 accions de Comcast per cada acció de Disney i fer-se càrrec del deute de Disney. Ofereix a més a més una prima de 5.000 milions de dòlars (3.945 milions d'euros) als accionistes de Disney, els quals mantendrien el control del quaranta-dos per cent de la nova firma.

«La companyia fruit de la fusió tindrà una posició incomparable per fer un ús avantatjós dels seus actius», assenyalà Roberts, ja que junts uniran el primer operador de cable del país amb un ampli repertori cinematogràfic, la seva xarxa de televisió (la xarxa nacional ABC, com les cadenes de cable Disney Channel) i els parcs de temàtics de Disney, va afegir Brian Roberts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris