algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

L'obra sobre papers petits de Pere Quetglas «Xam» arriba a la Dionís Bennassar de Madrid

J.C. Palma.
L'obra pictòrica de petit format realitzada sobre paper pel pintor mallorquí Pere Quetglas Ferrer «Xam» viatjarà a Madrid amb motiu d'una exposició monogràfica, a la galeria Dionís Bennassar de la ciutat. Aquesta iniciativa, que ha rebut el suport institucional de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes, ha estat organitzada per la galeria esmentada, amb seu a Madrid des de fa 15 anys.

A l'acte de presentació de la mostra, que s'inaugurarà demà a les 20.30 hores, hi eren Francesc Fiol, conseller d'Educació i Cultura; Catalina Sureda, directora general de Cultura; Montserrat Amèrica, comissària de l'exposició; i Miquel Tugores, director de la galeria d'art.

L'exposició recull un seguit de 25 obres damunt paper, en ocasions cartó, i de petit format. Les tècniques emprades varien en cada llenç, des del guaix fins a la tinta, i la seva procedència és tant de la família de l'artista com de col·leccions privades.

Montserrat Amèrica aprofità l'ocasió per mostrar el seu agraïment cap aquells particulars «amics de Xam que han cregut en aquest projecte perquè, gràcies a ells, el muntatge permetrà veure de manera representativa la trajectòria seguida en les seves pintures més conegudes, en les quals la llibertat creativa s'enfronta tangencialment amb la tasca acadèmica que realitzà al col·legi de Monti-Sion, on era professor, i que possiblement és l'apartat més desconegut pels estudiosos de les pintures de Xam».

Tugores destacà la satisfacció que representa el suport institucional en la difusió de l'art fet a Mallorca, «el lloc del món on possiblement hi ha més artistes per habitant». I recalcà que la seva galeria, la qual inicià el seu camí fa 15 anys promocionant l'obra d'artistes illencs, en continua informant «la premsa, els col·leccionistes i els galeristes de tot Espanya i d'arreu del món».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris