nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Un cicle de conferències inicia el programa cultural d'Es Baluard

El projecte educatiu del Museu inclou tres tipus de visites escolars

M.CAMPOMAR.Palma.
El Museu Es Baluard inaugura demà les activitats culturals previstes per a aquest mes de febrer amb la conferència «La formació del barri de sa Marina i el Puig de Sant Pere», en la qual Magdalena Riera oferirà un repàs sobre l'urbanisme d'aquesta zona durant els segles XIV i XV. Així comença el cicle de conferències «Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma: passat, present i futur d'un espai emblemàtic» que es duran a terme cada dijous a l'auditori del Museu.

El Museu d'Art Modern i Contemporani presentà ahir el seu programa didàctic, en el qual a més del cicle de conferències s'inclouran tallers familiars i visites educatives a Es Baluard. Rojelio Aráujo, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma aprofità l'acte per «convidar tots els ciutadans a participar en aquestes activitats de caràcter gratuït».

El proper 28 de febrer començarà el taller «Paisatges», amb el qual el Museu se suma al programa «Palma, obert els dissabtes!». L'activitat, dirigida per Jordi Pallarès, és durà a terme els dissabtes al matí i tindrà una durada de tres hores, durant les quals els nins, acompanyats pels seus pares, visitaran el terrat del Museu per observar el paisatge, continuaran visitant una selecció de les obres de la col·lecció del Museu i finalitzaran a la sala de conferències, on materialitzaran la seva propia visió del paisatge.

Pel que fa a les visites escolars, que ja es començaren a fer la setmana passada, el Museu ofereix tres tipus d'activitats. Per als alumnes de primària, secundària i batxillerat Es Baluard ofereix dos tipus de visites, la primera, «Parlem d'art, tu què penses?», per presentar als alumnes la col·lecció del Museu, i la segona, «Guaita des d'Es Baluard! Un balcó cap a la ciutat renaixentista i contemporània», de caire històric, per donar a conèixer als estudiants la Palma renaixentista i els canvis que ha sofert la ciutat fins l'actualitat.

Per als alumnes d'educació infantil s'ha organitzat «Guaita! Hi ha un museu dins les murades». Una visita de caràcter més lúdic en què la participació dels infants sempre hi serà present. Aina Bauzà, responsable de l'àrea de Difusió Cultural d'Es Baluard destacà que «no només volem que les escoles duguin els alumnes al Museu, volem també que facin als centres una feina prèvia i posterior a les visites».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris