algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els grups musicals de les Balears actuaran a la fira Midem del 2005

En la passada edició s'establiren els contactes entre les parts

Grups de música de les Illes Balears i de Catalunya tindran una participació destacada en la pròxima edició del Midem de Cannes, el saló musical més important del món, si els contactes entre l'Institut Ramon Llull i els dirigents de la fira fructifiquen.

La directora general de Cultura del Govern balear, Catalina Sureda, explicà a Diari de Balears que «els contactes ja s'han establert i sembla que hi ha una predisposició molt bona perquè els grups d'aquí puguin ser presents en la programació de la fira».

El conjunt d'activitats de l'edició d'enguany del Midem es concretarà durant els propers mesos, «perquè la mostra funciona d'any en any» i s'espera que els contactes fets a Cannes arribin a bon port i es tradueixin «en una projecció activa a l'exterior dels músics de les Balears», segons Sureda.

La directora general de Cultura va ser present a la fira francesa en representació del Govern de les Illes Balears, un dels dos patrons de l'Institut Ramon Llull. La responsable va quedar «encantada» amb la feina duita a terme per a la difusió exterior de les formacions. I explicà que les diferents companyies els havien assegurat que hi ha contactes per a possibles concerts tant als països nòrdics com a Itàlia, Alemanya, França i el Japó.

En el marc de la fira musical, l'Institut Ramon Llull va presentar el llibre Músiques a Catalunya i Illes Balears, que recull les discogràfiques i els editors dels dos territoris. El director adjunt de l'Institut, Miquel Segura, manifestà que «amb aquesta publicació bil·lingüe, en català i en anglès, hem volgut mostrar les cases discogràfiques i les editores catalanobalears i complementar així la petita guia que va fer en el seu moment el Consorci per al Foment de l'Ús de la Llengua Catalana -COFUC-, llavors referida a grups de música».

«Aquesta guia ha nascut per ser una eina molt important de difusió cultural i el que vol és proporcionar informació musical a tots els interessats en aquesta indústria, a més de mostrar que les Balears estan vivint un moment musical fort i hi tenim una oferta important», continuà.

Segura també va destacar que aquesta ha estat la primera participació de l'Institut Ramon Llull al saló del Midem com a institució pròpia, si bé és la cinquena vegada que el Govern balear hi ha estat present. «Nosaltres hem assumit aquesta tasca, fidels a la vocació de promoció exterior que té l'Institut i el balanç ha estat molt positiu», conclogué el director.

A l'estand del Ramon Llull hi tenien representació vint companyies discogràfiques, entre les quals es trobaven les mallorquines Ona Digital i Blau-Discmedi. A banda de la guia, s'ha editat un disc compacte que recull treballs dels grups de música catalans i balears i es va facilitar a la fira entre els distribuïdors estrangers que s'havien traslladat a la ciutat de Cannes per prendre part en la mostra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris