nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Glycerine, Valendas i Sexy Sadie reten homenatge a Tom Petty

Un seguit de bandes internacionals versionaran el rocker americà

J.C. Palma.
Les bandes mallorquines Glycerine, Sexy Sadie i Los Valendas participaran en la proposta del segell discogràfic espanyol Freepop records i retran homenatge al cantant nord-americà Tom Petty en un disc que sortirà al mercat per primavera.

D'aquesta manera, a més a més dels mallorquins, en el recopilatori hi apareixeran artistes americans com Elliot Murphy, Steve Wynn o Gigolo Aunts. Pel que fa a la participació espanyola s'han de destacar Luz Casal, Dover o Christina Rosenvinge.

Per Lluís Segura, cantant i bateria de Glycerine, aquesta és «una ocasió molt especial per a la banda. Quan ens vam assabentar del projecte ens posàrem en contacte amb la discogràfica per plantejar el nostre interès a col·laborar-hi. Ens va sorprendre molt gratament saber que la discogràfica ja havia pensat en Glycerine per participar en el disc homenatge».

Les cançons del cantant nord-americà es poden veure reflectides en les composicions de Segura i, com ell mateix reconeix, «Tom Petty és per nosaltres quasi un déu. Els seus discos ens han influït molt. Ha estat molt difícil triar una cançó, ja que hauríem pogut fer tots sols un disc sencer de tribut. Ens vam decidir per Honeybee perquè vam pensar que podíem donar-li un toc interessant i ens podia quedar bé».

A Sexy Sadie l'oferta de Freepop els arribà una mica ocupats. En plena celebració del seu desè aniversari de senzills, a punt de començar gira per tot l'Estat i preparant el seu proper treball. Segons Jaime G. Soriano, cantant i guitarrista de la banda, «Tom Petty ens agrada i té grans cançons. Al nostre guitarrista, Carlos Pilan, li agrada molt i n'és un gran fan».

Els mallorquins encara no han enregistrat el seu tema. «Molt possiblement ens decantarem per American Gir, que és un dels clàssics del seu repertori», especificaren. Per altra banda, Los Valendas, que estan fent les darreres pinzellades al seu proper disc, Sugar coated lies, es reconeixen seguidors «de tota la vida» del cantant nord-americà. «Als Estats Units és un autèntic ídol, gairebé com Springsteen», explica Toni Noguera, guitarrista del grup. «Fou molt divertit el moment de decidir la versió. Quan en Xavier -Escutia, cantant de Valendas- i jo ens trobàrem ens vam adonar que havíem triat la mateixa cançó, The Waiting».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris